Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Şefa serviciilor secrete americane, despre originea coronavirusului SARS-CoV-2: „Nu ştim cu exactitate”. Două teorii menţionate

37
14 Apr 2021 21:52:26
Autor: Ion Gaidau
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Comunitatea americană de informaţii nu ştie cu exactitate când şi cum s-a transmis pentru prima oară coronavirusul SARS-CoV-2, care a declanşat pandemia de COVID-19, a afirmat miercuri şefa serviciilor de informaţii din SUA, Avril Haines, potrivit Reuters.

„Comunitatea de informaţii nu ştie cu exactitate unde, când sau cum virusul COVID-19 s-a transmis iniţial”, a declarat Haines în cadrul unei audieri în Senatul SUA.

Avril Haines, prima femeie de la conducerea serviciilor de informaţii din SUA, a menţionat existenţa a două teorii, şi anume una potrivit căreia coronavirusul SARS-CoV-2 s-a transmis prin contact uman cu animale infectate, iar cealaltă potrivit căreia a apărut în urma unui accident de laborator.

Cea de-a doua teorie a fost insinuată de administraţia fostului preşedinte american Donald Trump, care s-a referit la coronavirusul SARS-CoV-2 drept „virusul chinezesc”.

„Dacă ar trebui să emit o ipoteză, acest virus a început să se răspândească prin septembrie - octombrie la Wuhan, în China”, a spus recent Robert Redfield, care a condus Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) în timpul mandatului lui Trump.

Teoria lui Robert Redfield a fost respinsă de Anthony Fauci, renumit imunolog şi principal consilier pe probleme de sănătate al preşedintelui Joe Biden.

China şi Rusia au insinuat la rândul lor că SARS-CoV-2 ar fi o armă biologică „scăpată” de militari americani la Wuhan, locul izbucnirii pandemiei de COVID-19.

Wuhan găzduieşte un institut de virusologie. Conform experţilor OMS care au vizitat acest institut, teoria „scăpării” din laborator nu poate fi susţinută. Cu toate acestea, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimează că „toate presupunerile rămân pe masă”.

Teoria general acceptată este transmiterea naturală a acestui virus de la lilieci la om, probabil prin intermediul unui alt animal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

moftronix3
14.04.2021, 22:17:01

Exista lilieci in America? In Kansas? Se știe că virusul gripei americane de la 1918 botezate spaniola a fost identificat prima data de un medic american în forturile militare americane din Kansas. Acolo existau băștinași indieni, soldați americani, găini și porci. Poate și lilieci?.....Virusul Covid 19 este aproape de Virusul din Kansas 1918.

-8 (26 voturi)
Pontus Euxinus
14.04.2021, 22:23:55

Virusul este man-made , genetic manipulation, si a fost produs in laborator, la institutul francez Pasteur Exista si patentul, toate dovezile sunt pe internet, Banned Video, Youtube, Bitchute, etc

-18 (20 voturi)
trek leopard
14.04.2021, 22:34:19

Taci ca faci praf :))))

+6 (16 voturi)
moftronix3
14.04.2021, 22:44:48

Ponturi Euxinus. Postarea in care întrebam de unde a fost adus virusul la Wuhan a fost scrisă înainte să citesc postarea ta. Bănuiam că a fost adus din America, pentru că am mers pe ideea creației naturale....Daca admitem creația de laborator virusul putea sa vina la Wuhan de la laboratorul din Wuhan sau din alt laborator din China, America, etc.

-6 (16 voturi)
moftronix3
14.04.2021, 22:32:20

Virusul Covid 19 nu se putea naște în China. Naște in ghilimele. Daca era așa atunci întreaga China dar și vecinii Vietnam și Coreea ar fi înregistrat milioane de infectări și apoi sute de mii de morți. Un virus de extinde nedepistat doar in faza latenta. In timp ar fi ajuns pe o arie foarte mare. Deci la ora când a fost depistat la Wuhan ar fi fost depistat în toată aria de răspândire care avea sute de milioane de locuitori...Deci Virusul a fost depistat doar la Wuhan pentru că acolo a fost adus în faza letala, ușor de depistat. De unde a fost adus? Zona din care a fost adus trebuie să aibă milioane de infestați și sute de mii de morți.

-3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările