Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

A dat mâna cu Ceauşescu. VEZI AICI ce a făcut IMEDIAT după asta

19
26 Nov 2016 14:27:10
Mihnea Dumitru

19 Comentarii

Mircea B.
26.11.2016, 15:32:56

" Castro a fost, până la capăt, un inamic feroce şi implacabil al libertăţii. Viziunea sa despre Cuba a prins chip în deceniile de domnie absolută: o imensă închisoare, animată carnavalesc, din care unica evadare era exilul. Pentru cei care au nostalgia castrismului, imaginea terifiantă a zecilor de mii de cubanezi încercând să părăsească patria lor socialistă ar merita amintită. Ordinea lui Castro a fost, din primii ani de după cucerirea puterii, ordinea terorii, a poliţiei politice şi a lichidării pluralismului. Cuba avea să fie un portavion comunist în coasta Statelor Unite şi un avanpost din care porneşte exportul comunist spre lumea întreagă. Subsidiile acordate de URSS lui Castro au primit , în schimb, devotamentul său integral. Mişcările de eliberare naţională comuniste din Angola şi Mozambic nu ar fi devenit niciodată guverne fără intervenţia decisă a Cubei. Soldaţii lui Castro au fost acolo unde URSS a dictat prezenţa lor, în marea strategie a confruntării cu reacţiunea. Emoţia lui Nelson Mandela în prezenţa lui Castro era firească: Cuba comunistă a fost unul dintre patronii Congresului Naţional African. Fidel Castro dispare la un sfert de secol de la prăbuşirea Uniunii Sovietice. Acolo unde regimurile comuniste au fost înlăturate, cel cubanez a durat. Transmisiunea puterii, în chip dinastic, a lăsat domnia în mâinile acolitului său principal, fratele Raul. Moartea lui Castro este moartea unui tiran. Dar nu şi semnul începutului libertăţii pentru Cuba pe care a stăpânit-o, vreme de jumătate de veac. " [Ioan Stanomir - Contributors]

+1 (11 voturi)
Cristine Johson
26.11.2016, 16:41:41

In afara Angola si Mozambic, unde ai dreptate, celelalte asertiuni sint gresite. Castro a dat jos un alt dictator, Batista, marioneta Americana timp de 25 ani. Dictatura lui Batista a fost de citeva ori mai singeroasa decit a lui Castro. Oponentii lui Batista erau impuscati si lasati sa putrezeasca in mijlocul strazii. Am fost in Cuba in 1998, intr-un fost resort al mafiei si am ascutat povesti cutremuratoare.

+2 (8 voturi)
Cristine Johson
26.11.2016, 16:24:24

Comentariu considerat abuziv.

Tagetes
26.11.2016, 16:46:11

Daca Cuba dupa moartea lui Fidel va obtine libertatea noastra atunci mai bine lipsa. "România a semnat în 2009 un acord cu Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE), Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) de 20 de miliarde de euro. Prejudiciul suferit de statul român ca urmare a contractarii acestor împrumuturi se ridica la 600 de milioane de euro pe an, platiti cu titlu de dobânda pentru suma de 20 de miliarde de euro. Austriecii au ajuns sa detina tot petrolul si jumatate din rezervele de gaz, peste 25% din sistemul bancar, peste 37% din piata de asigurari. Tot austriecii ocupa si 70% din piata de prelucrare a lemnului brut si domina sau au pozitii puternice în multe alte sectoare din economia româneasca".Cam asa arata viitorul Cubei libere, inlocuiti "austrieci" cu yakei, FMI SI BM raman : droguri, jocuri de noroc , prostitutie, analfabetism si mizerie , resurse luate pe nimic.Pentru Cuba Fidel a fost un erou; cubanezii ar trebui sa stie: cand eroii parasesc scena in urma lor apar clovnii.

+7 (13 voturi)
Cristine Johson
26.11.2016, 16:46:39

Comentariu considerat abuziv.