Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Administraţia Biden exclude impunerea unui paşaport de vaccinare

3
7 Apr 2021 01:10:12
Autor: Lucaniuc Florentin
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Casa Albă a declarat marţi că nu va impune un paşaport de sănătate americanilor care să certifice că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, subliniind în acelaşi timp că sectorul privat este liber să avanseze în această direcţie.

"Guvernul nu sprijină şi nu va sprijini un sistem care ar impune americanilor să aibă un certificat", a declarat purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.
 
"Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările şi nicio obligaţie federală care să impună tuturor să obţină un certificat de vaccinare", a adăugat Psaki la conferinţa de presă zilnică.
 
Cel mai puternic interes pentru această idee îl au companiile private, dornice să redeschidă locuri unde se adună "un număr mare de oameni", cum ar fi stadioanele sau teatrele, a continuat purtătoarea de cuvânt.
 
Administraţia Biden va publica "sfaturi" cu "răspunsuri importante la întrebările pe care le au americanii, în special în ceea ce priveşte datele personale, securitatea sau discriminarea".
 
"În ceea ce priveşte guvernul federal, interesul nostru este simplu, şi anume faptul că datele personale şi drepturile americanilor trebuie protejate şi, prin urmare, aceste sisteme să nu fie utilizate împotriva oamenilor în mod injust", a mai declarat Jen Psaki.
 
Mai multe ţări au implementat sau intenţionează să introducă un paşaport de sănătate care să certifice că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 pentru a facilita reluarea evenimentelor cu public şi a călătoriilor. Ideea a stârnit însă critici şi îngrijorări puternice cu privire la posibile discriminări şi la protecţia datelor private, scrie Agerpres.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Alexandru Preda
7.04.2021, 04:05:44

Treaba fiecărei tari ce face pe teritoriul ei. Dar pentru călătoriile în alte tari, trebuie sa se elaboreze acest pașaport de vaccinare, ca să fie feriți de carantina cei care sunt vaccinați și vor sau sunt nevoiți sa călătorească în alte tari. Doar nu o sa permiți sa între în carantina cei vaccinați, numai ca să le faci pe plac celor nevaccinati.

+1 (3 voturi)
Edmond Wolf
7.04.2021, 09:41:11

Stai liniștit. Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer sau Moderna este ca și când ai avea pașaport de vaccinare. Problema e cu celelalte vaccinuri. Dar se lucrează și la asta.

-5 (5 voturi)
Kongo-Müller
7.04.2021, 11:37:29

Ne convine sau nu, o dovada scrisa ca suntem vaccinati, este absolut necesara. De ce sa nur fie una cu fotografie si in format Card / Legitimatie / Carnet ?

+1 (1 vot)
Modifică Setările