Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Administraţia Biden a retras măsura vaccinării obligatorii în companiile mari din SUA

1
26 Jan 2022 07:26:51
Autor: Călin Gavrilaş
Joe Biden foto: EPA EFE
Joe Biden foto: EPA EFE

Aproximativ 84 de milioane de persoane angajate în companiile mari americane erau vizate de măsura vaccinării obligatorii.

Administraţia Biden a retras oficial măsura vaccinării obligatorie în companiile cu peste 100 de angajaţi, luând act de veto-ul emis de Curtea Supremă a Statelor Unite, transmite Digi24.
 
Marţi, 25 ianuarie, Administraţia pentru Sănătate şi Securitate în Muncă din SUA a anunţat această retragere într-un scurt comunicat fără a menţiona decizia Înaltei Curţi care nu i-a lăsat de ales.
 
Joe Biden, preşedintele Statelor Unite, a anunţat în septembrie 2021 că doreşte să facă vaccinarea obligatorie pentru angajaţii marilor companii, sectorul medical şi funcţionarii federali.
 
Imediat, decizia sa a fost contestată în justiţie de republicani şi oameni de afaceri, considerându-se că aduce atingere libertăţilor individuale ale persoanei. 
 
Pe 13 ianuarie, Curtea Supremă le-a dat dreptate în privinţa celor aproximativ 84 de milioane de persoane angajate în marile companii. Pe de altă parte, a validat obligaţia de vaccinare pentru angajaţii structurilor sanitare care beneficiază de fonduri federale.
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
Rusia efectuează manevre militare din Crimeea până în Marea Caspică
 
CNN: Inamicii SUA se aliniază pentru a-l testa pe Biden

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

TITI DURU
26.01.2022, 08:02:20

Loser

-1 (1 vot)
Modifică Setările