Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Administraţia Trump a blocat audierea ambasadorului SUA la UE, în investigaţia de destituire a preşedintelui

7
9 Oct 2019 08:09:27
Autor: News.ro
Donald Trump
Donald Trump

Casa Albă a blocat, marţi, audierea ambasadorului Statelor Unite la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, în cadrul investigaţiei pentru destituirea preşedintelui Donald Trump în legătură cu cu Ucraina, măsură la care democraţii din Camera Reprezentanţilor vor răspunde cu o citaţie, transmite Reuters.

Preşedinţii celor trei comisii din Cameră care conduc investigaţia pentru destituire au spus că îl vor obliga pe Sondland să depună mărturie. Sondland este unul dintre donatorii lui Trump, care a devenit ambasador în iulie.

Investigatorii sunt interesaţi de ceea ce ştie ambasadorul şi care a fost rolul său în eforturile

Lui Trump de a obţine investigarea în Ucraina a fostului videpreşedinte Joe Biden, care ar putea deveni contracandidatul preşedintelui în alegerile din 2020, din partea democraţilor.

Sondland a afirmat marţi, prin intermediului avocatului său, că ”speră ca problemele ridicate de Departamentul de Stat, care preced audierea sa, vor fi rezolvate cu promptitudine”.

”Este pregătit să depună mărturie oricând, de îndată ce i se va permite”, a afirmat avocatul lui Sondland, Robert Luskin, într-un comunicat.

Oficiali ai Departamentului de Stat nu au putut fi contactaţi imediat pentru a comenta care sunt problemele care au dus la blocarea audierii.

Investigaţia pentru destituirea preşedintelui Trump se concentrează pe acuzaţiile avertizorului de integritate că Trump s-a folosit de ajutorul militar de aproape 400 de milioane de dolari destinat Ucrainei pentru a obţine o promisiune din partea preşedintelui aceste ţări privind investigarea lui Biden, candidatul cu cele mai mari şanse la nominalizarea drept candidatul democrat la preţedinţie, în alegerile din 2020.

Echipa legală a avertizorului de integritate se află în etapa finală a discuţiilor pentru ca acesta să fie audiat în comisiile de informaţii din Congres, conduse atât de democraţi cât şi de republicani, cel mai devreme în această săptămână, au spus oficiali din Congres.

Reprezentantul Adam Schiff,  preşedintele democrat al comisiei pentru informaţii din Cameră, care coordonează ancheta pentru destituire, a spus că măsura de blocare a audierii lui Sondland sau de predare a mesajelor text şi a emailurilor acestuia reprezintă o obstrucţionare.

Sondland era un martor cheie pentru comisiile Afacerilor Externe, Informaţii şi Supraveghere, ai căror membri urmau să îl întrebe de ce a devenit implicat în relaţiile cu Ucraina, care nu este membră a UE.

Trump a ridiculizat ancheta pentru demiterea sa şi a negat că a făcut ceva incorect în timpul discuţiei telefonice avută pe 25 iulie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a cerut investigarea lui Biden şi a fiului acestuia, Hunter.

”L-aş trimite cu plăcere pe ambasadorul Sondland, un om bun şi un american extraordinar, să depună mărturie, dar din nefericire ar depune mărturie în faţa unei curţi de canguri compromişi, în care drepturile republicanilor au fost luate, iar adevărurile nu sunt lăsate să fie văzute de public”, a scris Trump pe Twitter.

Potrivit mesajelor text publicate săptămâna trecută de liderii comisiilor din Cameră, Sondland a fost implicat puternic în contacte cu Zelenski, care a dorit o întâlnire cu Trump, iar oficialii ucraineni şi-au exprimat îngrijorarea provocată de decizia administraţiei de a bloca asistenţa militară pentru Kiev.

Într-unul dintre mesaje, Sondland a subliniat că Trump ”vrea cu adevărat ca livrarea să aibă loc”.

În urma acuzaţiilor că Trump l-a presat pe Zelenski ca Biden să fie investigat, blocând în acelaşi timp ajutorul militar, preşedinta Camerei, Nancy Pelosi, a anunţat luna trecută deschiderea unei investigaţii oficiale pentru demiterea preşedintelui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

spaima vitelor
9.10.2019, 09:56:00

De ce? Pt ca continutul audierii de saptamana trecuta a lui Volker nu este facut public, ci doar fragmente scoase din context, piesa esentiala a acelei audieri fiind ocolita de democrati si FAKE NEWS: 'Trump ne-a mentionat clar ca lumina zilei sa nu aibe loc nici un targ, troc ajutor financiar contra informatii despre coruptia Administratiei Obama in Ucraina!'....Deci, desi audierea lui Sondland va fi IN FAVOAREA adevarului si implicit a lui Trump, pana ce circarii democrati nu vor accepta ca aceasta sa fie televizata, Departamentul de Stat refuza sa mai fie parte la circul democrat

0 (2 voturi)
spaima vitelor
9.10.2019, 09:59:47

PS: consecintele amanarii: FAKE NEWS trebuie sa-si amane stirile scrise dinainte despre aceasta audiere :))))))))), iar democratii trebuie sa-si scoata degetul din gura, participarea lui Sondland fiind amanata cu o ora inainte ca inchizitia sa aibe loc :)))))))))))))))))

0 (2 voturi)
spaima vitelor
9.10.2019, 10:00:59

@Kristesku: in care iulie a devenit Sonland asta ambasador, jurnalistule??

0 (2 voturi)
Badea Scârţan !
10.10.2019, 01:03:58

Exact. Trump le serveste un ceai fierbinte, sarat, cu mult acid sulfuric...S-au pus exact cu cine nu trebuia ! Pai, cum le sta bine Democratilor, ei nu au dovezin, insa, sperau sa le adune in drum, caci nu-i asa, nu e om fara de prihana. Eh, nasol caci, se intalnira cu cine nu trebuia...Pai, mai intai, daca vrei sa ai respect pentru LEGE si US Constitution, trebuie sa supui la vot in HouseofRepresentants ca sa ai un caz. Un caz presupune acuzare si aparare. Pana atunci totul nu e decat o mascarada pentru impresionat greenhorns. Dems, sunteti pe faras !

+1 (1 vot)
Index 4.2
9.10.2019, 14:43:35

Guzganul Rozaliu a introdus in politica americana golania, minciuna ,rasismul, golania, tradarea si nesimtirea!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)