Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Administraţia Trump recunoaşte naţionalismul alb drept o ameninţare teroristă majoră

3
23 Sep 2019 12:43:37
Autor: News.ro
Kevin McAleenan
Kevin McAleenan

Departamentul american al Securităţii Interne (DHS) acordă o atenţie majoră luptei împotriva ameninţării naţionalismului alb în Statele Unite - o premieră după atentatele teroriste ale extremei drepte din ultimul an, la El Paso, Gilroy, Poway şi Pittsburgh - în cadrul noii sale strategii în lupta împotriva terorismului, dezvăluită de către secretarul interimar Kevin McAleenan.

 
În total 22 de persoane - 14 americani şi opt mexicani - au fost ucise în august într-un atentat la El Paso, îndoliind America.
 
DHS, înfiinţat în 2002, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, şi-a concentrat strategia asupra ameninţărilor reprezentate de grupări străine ca organizaţia Statul Islamic (SI) sau Al-Qaida.
 
Anunţul lui Kevin McAleenan marcehază  astfel o cotitură.
 
Secretarul interimar a precizat că după atentatul de la Sinagoga din Poway, în California, a organizat un subcomitet însărcinat cu atacuri similare, iar de atunci DHA a început să elaboreze ”un cadru strategic care să se bazeze pe succesul nostru în faţa organizaţiilor străine şi care să încorporeze învăţămintele trase”, a declarat vineri McAleenan.
 
”Statele Unite se confruntă cu un mediu al unei ameninţări în evoluţie constantă, cu o ameninţare teroristă şi o violenţă ţintită în interiorul frontierelor noastre care este mai diversificată ca niciodată după atacurile de la 11 septembrie”, a subliniat el.
 
”Suntem perfect conştienţi de ameninţarea tot mai mare din partea inamicilor noştri, atât străini, cât şi naţionali, care caută să încite la violenţă tinerii din ţara noastră”, a continuat el.
 
Vestea reprezintă o uşurare pentru experţii în domeniul securităţii naţionale, potrivit Vice. Ei alertează, de ani de zile, cu privire la atacuri teroriste ale naţionaliştilor şi adepţilor supremaţiei albe.
 
Administraţia lui Donald Trump a abrogat şi desfiinţat programe în domeniul securităţii naţionale concepute în vederea luptei împotriva ”extremismului violent”, inclusiv al extremei drepte.
 
Într-o audiere în Camera Reprezentanţilor, experţi au subliniat că Statele Unite sunt ”teribil de prost echipate să facă faţă ameninţării” extremei drepte.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Index 4.2
23.09.2019, 15:02:00

Acest Guzgan Rozaliu este o rusine pentru America !

+2 (2 voturi)
Index 4.2
23.09.2019, 15:04:53

Nationalismul alb este baza Republicana, grupul ce a votat masiv neconditionat cu Hitlerache de New York! Din pacate oamenii limitati, aleg calea nationalismului , crezand ca datu cu bata e solutia si ii va ajuta cu ceva. Ei bine si nemtii au crezut la fel acu 80 de ani si stim cum s-a terminat pentru ei.

+2 (2 voturi)
NemStomac
23.09.2019, 22:09:25

Cel mai prost de pe planeta Trump asta.

+1 (1 vot)