Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Administraţia Trump schimbă legislaţia pentru a facilita vânzările de arme în afara SUA

6
8 Nov 2019 11:15:11
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Administraţia Trump a modificat legislaţia pentru a facilita vânzările de arme de foc, inclusiv arme de asalt şi muniţie, în afara Statelor Unite, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Reglementările propuse, care ar transfera supravegherea exporturilor de arme de la Departamentul de Stat la Departamentul pentru Comerţ, ar putea fi puse în aplicare cel mai devreme la sfârşitul acestui an, au spus sursele.
 
Măsura administraţiei Trump ar genera afaceri pentru producători de arme ca American Outdoor Brands şi Sturm Ruger & Company, crescând în acelaşi timp vânzarea de arme letale în străinătate. O relaxare a legislaţiei ar putea creşte vânzările de arme în străinătate cu până la 20%, potrivit estimărilor National Sports Shooting Foundation.
 
În timp ce Departamentul de Stat este îngrijorat în primul rând de riscurile internaţionale la adresa stabilităţii şi menţine restricţii stricte pentru vânzările de arme, Departamentul pentru Comerţ se concentrează de obicei pe facilizarea vânzărilor produselor companiilor pe pieţele externe.
 
De la venirea la Casa Albă, Trump a fost un susţinător mult mai deschis al vânzărilor de arme ale Statelor Unite în străinătate, faţă de predecesorii săi, acţionând aproape ca un agent de vânzări al industriei de apărare a SUA, potrivit analiştilor.
 
O măsură care ar stimula vânzările de arme ar atrage un sprijin entuziast din partea influentei National Rifle Association, pe măsură ce campania pentru realegerea lui Trump ca preşedinte se intensifică.
 
Criticii, între care se află parlamentari şi susţinători ai controlului armelor, şi-au exprimat îngrijorarea că orice relaxare a regulilor referitoare la exprt ar putea face ca arme puternice, de tipul celor utilizate în atacuri în masă din Statele Unite, ar putea deveni mai accesibile pentru bandele criminale şi grupările militante cu care Trump s-a angajat să lupte.
 
O evaluare a reglementărilor de către mai multe agenţii americane, între care Pentagonul şi Departamentul pentru Securitate Internă, s-a încheiat în această săptămână, au spus persoanele. Datele guvernamentale arată că decizia finală a fost transmisă oficial Biroului pentru Management şi Buget al Casei Albe pe 23 octombrie.
 
Finalizarea evaluării permite administraţiei Trump să informeze parlamentarii de intenţia de a transfera supravegherea vânzărilor de arme de la departamentul de Stat la Departamentul pentru Comerţ.
 
Oficiali de rang înalt din ambele departamente trebuie să semneze schimbarea înainte ca parlamentarii să fie anunţaţi.
 
Camera Reprezentanţilor a adoptat un proiect care ar interzice transferarea supravegherii exporturilor armelor de foc la Departamentul pentru Comerţ. Proiectul nu a fost adoptat însă de Senat, astfel că nu a devenit lege.
 
Dacă administraţia Trump va anunţa parlamentarii de schimbare în următoarele săptămâni, aceasta ar putea fi pusă în aplicare înainte de aprobarea proiectului de lege, a spus una dintre persoane.
 
Versiunea legislaţiei din Senat nu conţine acelaşi limbaj ca proiectul din Cameră.
 
Vânzările de arme pe piaţa americană au crescut în urltimele trei luni, potrivit estimărilor publicate marţi de firma de consultanţă Small Arms Analytics & Forecasting. Vânzările au stagnat însă la 10,8 milioane de unităţi, atunci când sunt comparate cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit firmei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Sorin Constantin
8.11.2019, 12:22:29

În lume sînt atîtea răscoale ale iubitorilor de democarție, care luptă împotriva dictatorilor, și care au nevoie de arme, de muniții, și Amerikia Imperialia nu se mai implică așa cum o făcea pe vremuri, oare am uitat cum a fost prin Golful Porcilor, cînd niște democratizatori doreau să-l curețe pe Castro, sau în Nicaragua, cum a fost afacerea ,,Contras", aia cu arme pentru Iran-ul sub embargo amerikakan => heroină pentru consumatorii amerikakani => arme pentru Contras care să-i înlăture pe sandiniști, că erau diktatoriali și anti-amerikakani...

+2 (2 voturi)
Stefan din Nord
8.11.2019, 12:31:51

Au inundat lumea cu porcariile de filme hollywoodiene cu care spala creierile oamenilor acum vor sa inunde lumea cu arme de foc ca sa-i extermine si fizic pe oameni .

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
8.11.2019, 12:32:38

spala creierii -scuze .

+1 (1 vot)
spaima vitelor
8.11.2019, 14:08:41

Departamentul de Stat conroleaza vanzarea de armen in afara SUA, Clintoneasa sefa acolo pe vremea lui Obama, inarmarea gruparilor teroriste islamiste de catre Clintoneasa-Obama...... Frumos, incet incet se face lumina :))))

-1 (1 vot)
Index 4.2
8.11.2019, 14:45:44

Strumpf vreeaza premisele pentru cresterea numarului crimelor atat in USA cat si in alte tari! Rusine!

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările