Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Adolescentul care a împuşcat mortal doi protestatari BLM în Kenosha, eliberat după ce a plătit cauţiunea de 2 milioane de dolari. Cum şi-a procurat arma

34
21 Nov 2020 17:04:59
Autor: Cristina Ene
IFoto captură
IFoto captură

Kyle Rittenhouse, adolescentul de 17 ani care a împuşcat mortali doi protestatari BLM (albi) şi a rănit un al treilea la sfârşitul lunii august în Kenosha, Wisconsin a fost eliberat din arest după ce cauţiunea stabilită la 2 milioane de dolari a fost plătită vineri de avocaţii săi.

Adolescentul a venit din statul Iliinois în Wisconsin cu o armă cu care a fost şi filmat pe străzi înainte de incident - care a început cu o altercaţie, a continuat cu o urmărire din partea celor două persoane împuşcate mortal lovindu-l şi încercând să-l dezarmeze şi a culminat cu Rittenhouse trăgând mai multe focuri de armă. Intenţia sa declarată a fost să apere afacerile de distrugeri în contextul mai multor grupuri de miliţii care au patrulat străzile în vederea pazei, dar care s-au ciocnit şi cu manifestanţi BLM.
 
Adolescentul a primit susţinere din partea grupurilor de dreapta şi a susţinătorilor lui Donald Trump, inclusiv prin crearea unui fond pentru cheltuielile sale de judecată. Următoarea înfăţişare urmează să aibă loc la începutul lunii decembrie.
 
Adolescentul a povestit într-un interviu pentru The Washington Post că a cumpărat arma din banii obţinuţi din şomaj. Cum nu putea achiziţiona arma el însuşi fiind minor a apelat la un prieten, pus de asemenea sub acuzare.
 
„Am obţinut cei 1.200 de dolari ajutor de pandemie de la statul Illinois, întrucât eram în şomaj tehnic de la YMCA, iar atunci când am primit primul cec mi-am zis: Îi voi folosi s-o cumpăr”.
 
În acelaşi interviu adolescentul a spus că a folosit arma pentru autoapărare: „Aş fi murit în acea noapte dacă nu aş fi făcut-o”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

UnulDinVancouverCanada
21.11.2020, 17:24:38

Eroul lui trump ...probabil ca el i-a platit si cautiunea...

+6 (36 voturi)
Basarab Peruca cel Groaznic
21.11.2020, 17:52:30

Baiatul a fost in legitima aparare. Daca impuscau doi protestatari BLM un alb era ok, sigur zicea presa ca e legitima aparare. Cum situatia e inversa iar in momentul actual presa este sub controlul comunistilor + ca patronul adevarul e cercetat de DNA de cativa ani, e clar ca totul se scrie la redactie dupa un ton facut de altcineva.

-21 (43 voturi)
kevin hoher
21.11.2020, 17:28:20

Doi albi la BLM? Aia erau scapati de la balamuc?

-22 (36 voturi)
Gheorhge Popescu
21.11.2020, 17:44:46

Puștiul a fost în legitimă apărare evidentă.

-28 (52 voturi)
Gheorhge Popescu
21.11.2020, 17:45:44

De ce nu ni se vorbește despre dezmățul și crimele făcute de antifa și beleme?

-25 (49 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările