Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Agenţia americană a medicamentului a autorizat folosirea vaccinului anti-COVID al Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

2
11 May 2021 07:53:27
Autor: News.ro
Vaccinul Pfizer se poate folosi acum şi la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.
Vaccinul Pfizer se poate folosi acum şi la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor, a aprobat luni folosirea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie NBC News.

În luna decembrie 2020, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat în SUA pentru folosirea în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani. FDA a modificat acum autorizaţia pentru a include copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a spus la Casa Albă că administraţia „este gata să se mişte imediat pentru a organiza aproximativ 20.000 de unităţi farmaceutice în ţară pregătite să vaccineze aceşti adolescenţi imediat ce FDA îşi dă acordul”.

Mai întâi, Comitetul consultativ privind practicile de imunizare (ACIP) de la Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor (CDC) se va întruni miercuri pentru a actualiza recomandarea referitor la ce persoane ar trebui să primească serul Pfizer.

Dacă şeful CDC, dr. Rochelle Walensky, va semna recomandările comitetului, primele doze vor putea fi administrate copiilor cu vârste de peste 12 ani în câteva zile.

Vaccinul Pfizer, în două doze administrate la distanţă de trei săptămâni, va fi acelaşi cu care sunt imunizaţi adulţii, a spus FDA. 

Dacă primeşte undă verde din partea CDC, imunizarea cu acesta ar putea diferi de la stat la stat. Autorizaţia FDA se aplică pe întreg teritoriul SUA, dar anumite unităţi şi farmacii ar putea să nu administreze dozele adolescenţilor mai tineri, în funcţie de normele şi regulamentele statului.

Este avută în plan şi livrarea vaccinurilor către birourile pediatrilor, precum şi în centre comunitare.

La finalul lunii martie, Pfizer a transmis că datele rezultate din a treia fază a studiului clinic arată că vaccinul anti-Covid este 100% eficient în prevenirea dezvoltării bolii la copii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Serul dezvoltat de Pfizer este singurul disponibil în Statele Unite pentru persoanele cu vârste sub 18 ani. Johnson & Johnson studiază un ser într-o doză pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, iar Pfizer şi Moderna au început de asemenea studiile pe copii cu vârste de peste 6 luni. Aceştia vor fi monitorizaţi jumătate de an, iar rezultatele sunt aşteptate la finalul anului viitor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Davide Isa
11.05.2021, 11:16:20

Curtea Supremă a SUA: Pfizer, Johnson & Johnson si Moderna pot avea drept de proprietate asupra genelor celor vaccinați si a purtătorilor lor „ Curtea Supremă a SUA a decis că, dacă există ceva sintetic, nu din natură, în interiorul genomului nostru, oricine deține brevetul asupra acelor părți sintetice are drept de proprietate asupra ta, ca om, integral sau partial. Asta înseamnă că Bill și Melinda Gates plus colaboratorii lor, Departamentul Apărării și colaboratorii lor pot deține literalmente o ființă umană. Dacă acest cod sintetic este preluat în genomul dvs., legal, ați putea fi deținut in proprietate, peste noapte. ” Brevetabilitatea genelor umane (ARNm și ADNc) Procesul din justitie care oferă cadrul juridic este Association for Molecular Pathology vs. Myriad Genetics, Inc., 569 US 576 (2013). Curtea Supremă a decis atunci că numai ADNc (ADN-ul modificat genetic) este brevetabil. ADN-ul natural nu este brevetabil. ARNm sintetic al lui Pfizer și Moderna, împreună cu sistemele de livrare a ADN-ului vectorului viral Johnson & Johnson și AstraZeneca, vă modifică codul genetic, transformându-vă automat intr-un „ modificat genetic." Insusi ofițerul șef medical al Moderna, Tal Zaks, o spune. Odată ce primiți aceste seruri, nu mai sunteți o ființă umană „ naturală ”. Desigur, nici membrele protetice sau implanturile mamare nu sunt „ naturale ” în sine. Dar acestea sunt detașabile și nu fac parte din ceea ce te face fundamental uman natural. Terapia genetică este insă, ireversibilă. Concluzie: companiile de biotehnologie pot deține fiinte vii, dacă sunt modificate genetic. Orice șoarece de laborator modificat genetic este brevetabil. Bacteriile consumatoare de ulei provin din manipularea genetică, astfel ca devin brevetabile. Rămâneți vigilent și protejați-vă prietenii și cei dragi. https://principia-scientific.com/us-supreme-court-pfizer-moderna-may-own-your-genes-if-you-get-jab

-6 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
11.05.2021, 11:31:20

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările