Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Alegeri SUA 2020. Celebra publicaţie medicală „The Lancet” se implică în lupta pentru Casa Albă: Îndemn la „schimbare” şi critici voalate la adresa lui Trump

8
30 Oct 2020 18:20:21
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Revista medicală de referinţă „The Lancet” îi îndeamnă vineri, cu cinci zile înainte de alegeri, pe alegătorii americani la „schimbare” şi atacă în mod deschis gestionarea „dezastruoasă” a crizei COVID-19 de către administraţia Trump, relatează AFP.

„La 3 noiembrie 2020, Statele Unite vor alege între a rămâne întoarse către trecut sau a fi curajoase şi a se îndrepta către viitor”, scrie revista, fără să îndemne în mod explicit la vot cu candidatul democrat Joe Biden.

„Cu atâtea pierderi şi cu atâtea pierderi care vor veni, alegerile prezidenţiale din 2020 sunt momentul oportun ca electoratul american să susţină o schimbare în mai bine, să respingă stagnarea şi autoizolarea, să schimbe un punct de vedere lipsit de scop cu o viziune a progresului şi întoarcerii în comunitatea internaţională, cu obiectivul unui viitor mai echitabil şi durabil”, se arată în editorial, în care este înşiruită, apoi, o lungă listă de critici la adresa administraţiei Trump.

„Destrămarea plasei securităţii sociale, erodarea continuă a încrederii în sectorul public”, „amestecul politic în anumite dispozitive cruciale ale sănătăţii publice”, între altele, au condus la o situaţie care „a culminat cu răspunsul american dezastruos la pandemia (noului) coronavirus”, denunţă revista.

Gestionarea acestei crize este un element central al campaniei prezidenţiale americane.

Statele Unite, care se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei, înregistrează în total 228.625 de morţi din cauza COVID-19 de la începutul epidemiei.

„Sub sloganul «Make America Great Again», administraţia Trump a implementat politici naţionaliste, regresive, a revenit asupra măsurilor de protecţie a oamenilor, muncii şi mediului şi s-a retras din acorduri internaţionale şi din organizaţii multilaterale precum OMS”, mai denunţă „The Lancet”.

Alte reviste ştiinţifice de referinţă care deplâng „dispreţul” lui Donald Trump faţă de ştiinţă au luat, de asemenea, poziţie în ultimele săptămâni, în campania electorală.

În octombrie, revista „Nature” a îndemnat în mod deschis la vot cu Joe Biden, iar în septembrie publicaţia „Scientific American” şi-a exprimat - pentru prima oară în 175 de ani de existenţă - susţinerea faţă de canidatul democrat, criticându-l pe Donald Trump din cauza respingerii ştiinţei şi a „negării” sale a modificărilor climatice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Index 4.2.2
30.10.2020, 18:46:29

Pai sigur ca medicii , cercetatorii in domeniul medical, sunt satui de balivernele si leakurile babesti ale Guzganului Rozaliu, ca doara suntem in secolul xxI si nu in Evul Mediu, unde ar vrea el si oile sale sa ne duca din nou! Parerea mea e ca treba facuta o Rezervatie in Siberia, unde sa fie mutati totzi habotnicii religiosi , de toate felurile, si sa stea sa se roage si sa se ciocaneasca toata ziua, ca ziua e scurta acolo....

+2 (16 voturi)
Index 4.2.2
30.10.2020, 18:56:11

Al treilea Razbel Mondial e in plina desfasurare, iar yankeii in 7 luni au pierdut deja 225000 de oameni datorita incompetentei lui Dear Leader, Donitto Trompolino! mentionez ca in WWII americanii au pierdut in 48 de luni 405000 soldati....situatia e oarecum identica cu germania de acu 80 de ani cand, Hitler credea ca le stie pe toate si dadea ordine in stanga si dreapta, avand o contributie majora la dezastrul final....pentru nemti!

+4 (16 voturi)
Index 4.2.2
30.10.2020, 18:56:58

de aia se zice ca fiecare popor isi merita liderii.......

+2 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
30.10.2020, 20:37:46

Comentariu considerat abuziv.

Una pe zi
30.10.2020, 21:50:21

toate ziarele liberale sau in proprietatea unui liberal/progresist canta impotriva lui Trump

-3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările