Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Alegeri SUA 2020. Foşti oficiali din serviciile secrete susţin că dezvăluirea legată de Hunter Biden, o operaţiune a spionajului rus

29
20 Oct 2020 10:25:55
Autor: Viorica Marin
Candidatul democrat la prezidenţiealele americane, Joe Biden şi fiul său Hunter
Candidatul democrat la prezidenţiealele americane, Joe Biden şi fiul său Hunter

Dezvăluirea recentă a unor e-mailuri despre care se presupune că ar aparţine lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, are "toate semnele clasice ale unei operaţiuni ruseşti de informaţii", afirmă 50 de foşti oficiali ai serviciilor secrete într-o scrisoare publicată luni.

New York Post a relatat săptămâna trecută că a obţinut un set de e-mailuri dintr-un laptop pe care Hunter Biden l-ar fi lăsat la un centru de reparaţii, care ar sugera că Joe Biden şi-a folosit fosta poziţie de vicepreşedinte pentru a-şi îmbogăţi fiul, notează DPA, preluată de agerpres.ro.
 
Alte instituţii media au pus sub semnul îndoielii autenticitatea materialelor din respectivul laptop, care au fost date la New York Post de avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, Rudy Giuliani.
 
În scrisoarea de luni, publicată de portalul de ştiri Politico, foşti oficiali ai serviciilor de informaţii, între care şi câţiva foşti directori ai CIA, susţin că există "o serie de factori care ne fac suspicioşi că ar fi o implicare a Rusiei".
 
Ar fi "în acord cu obiectivele Rusiei" de a crea "haos politic" în SUA, precum şi de "a submina candidatura" lui Biden şi de a-l ajuta pe Trump, a scris site-ul respectiv.
 
"În contextul scăderii lui Trump în sondaje, Rusia are interesul în acest moment să facă tot ce poate" pentru ca liderul de la Casa Albă să obţină un nou mandat, au adăugat semnatarii scrisorii.
 
"Vrem să subliniem că nu ştim dacă e-mailurile sunt autentice sau nu şi nu avem dovezi legate de o implicare a Rusiei. Doar că experienţa noastră ne face profund suspicioşi că guvernul rus a jucat un rol important în acest caz", au mai transmis ei.
 
Printre semnatari se numără foşti directori ai CIA precum Leon Panetta, John Brennan şi Mike Hayden şi foşti directori adjuncţi precum John McLaughlin şi Michael Morell, dar şi un fost director al Serviciilor Naţionale de Informaţii, Jim Clapper. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Relon Mask
20.10.2020, 10:36:36

Incredibil cum democratia americana trebuie sa aleaga dintre doi hodorogi senili care nu inteleg nimic din ceea ce se intampla...

0 (4 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
20.10.2020, 10:43:14

Asta este opinia dumitale. Biden este singurul care nu intelege si trebuie dus de mana si monitorizat. A-l pune pe Trump la acelasi nivel cu el este o aberatie.

+3 (7 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
20.10.2020, 10:41:39

Asteptam sa apara in Adevarul declaratia actualului sef al Oficiului Serviciului National de Informatii, care spune ca laptopul lui Hunter Biden este autentic si nicidecum nu provine din campania de dezinformare a rusilor: "Director Of National Intelligence Confirms That Hunter Biden Laptop Is Not a "Russian Disinformation Campaign".

+3 (7 voturi)
Gheorhge Popescu
20.10.2020, 11:02:30

Scrisoarea asta este o operațiune a serviciilor secrete chineze, care îl vor pe Biden președinte.

+2 (4 voturi)
Gheorhge Popescu
20.10.2020, 11:21:52

Hunter Biden are chiar și chitanță pentru laptop de la service-ul respectiv, l-a cerut înapoi. Și voi ziceți că e operațiune rusească!

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările