Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Alegeri SUA 2020. Numărătoarea voturilor din statul-cheie Pennsylvania înclină balanţa tot mai mult în favoarea lui Joe Biden

56
5 Nov 2020 21:07:24
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: EPA-EFE / Sarah Silbiger
Imagine: EPA-EFE / Sarah Silbiger

Diferenţa între Joe Biden şi Donald Trump în Pennsylvania a scăzut semnificativ în ultimele 48 de ore. În prezent, sunt numărate voturile prin corespondenţă, cele mai multe fiind pentru Joe Biden.

UPDATE În Pennsylvania, Donald Trump este cu doar 0,3% în faţa lui Joe Biden, adică are în faţă 22.576 voturi. În acest stat s-au numărat 95 la sută din sufragii. Dacă Joe Biden ar câştiga alegerile în acest stat, atunci el este viitorul preşedinte.

UPDATE În Georgia, unde s-au numărat 99 la sută din voturi, procentual, Donald Trump şi Joe Biden sunt la egalitate, fiecare cu câte 49,4 la sută din voturi. Practic, sunt despărţiţi de doar 1.805 de voturi pe care în prezent le are în plus actualul locatar de la Casa Albă. În Georgia, ultimele care se numără sunt voturile prin corespondenţă. Potrivit CNN, ar mai fi de numărat circa 16.000 de voturi.

Pentru Donald Trump este esenţială victoria în Georgia ca să-şi menţină şansele de a ajunge la cele 270 de voturi reprezentantive necesare realegerii.
 
UPDATE
 
Avansul lui Trump în Georgia scade la doar 2.500 de voturi. Doar 17.000 de voturi mai sunt de centralizat în acest stat cheie.
 
Trump recuperează voturi în Arizona. Biden are în acest moment cu aproximativ 46.000 de voturi mai mult.
 
Mai multe televiziuni au întrerupt discursul preşedintelui Trump, acuzându-l pe acesta că dezinformează. 
 
Preşedintele nu poate fi reales fără votul celor 20 de electori din Pennsylvania. 
 
În zonele cele mai populate ale acestui stat, precum Montgomery County, Biden conduce la voturile prin corespondenţă şi sunt încă aşteptate voturile din Philadelphia, în care locuiesc 12% dintre cetăţenii acestui stat. 
 
În 2016, Hillary Clinton câştiga 584.000 de voturi în Philadelphia County. Acum, Biden are cu doar 100.000 de voturi mai puţin, dar mai sunt multe de numărat. 
 
Jurnaliştii de la CNN au apreciat faptul că Biden ar putea câştiga Pennsylvania aşa cum a făcut-o Hillary Clinton sau ar putea să obţină mult mai multe voturi. 
 
În Pennsylvania sunt 20 de mari electori în joc. Până acum 89% dintre voturi au fost numărate în acest stat industrial de pe ”Centura de rugină” din Nord-Est, în care candidaţii au dus o campanie aprigă.
 
Avansul confortabil al lui Donald Trump s-a redus miercuri, însă are în continuare cu 160.000 de voturi în plus faţă de rivalul său (50,7% la 48,2%).
 
Mai erau de numărat 750.000 de buletine de vot - toate trimise prin poştă, o modalitate mult mai folosită de către alegătorii democraţi, ceea ce ar putea, potrivit presei americane, să inverseze rezultatul final.

Rezultatele votului, aşteptate vineri

Autorităţile locale speră să fie în măsură termine numărarea voturilor până vineri.
 
Rezultatul alegerilor prezidenţiale americane era în continuare în suspans joi în cinci state-cheie, unde numărarea voturilor era încă în curs, iar cursa era prea strânsă pentru a se declara un învingător, relatează AFP, care prezintă situaţia în aceste state.
 
Fiecare stat atribuie un anumit număr de mari electori. Cu cei deja determinaţi, Joe Biden numără 253 sau 264 de mari electori - din cauza unor incertitudini cu privire la statul Arizona -, iar Donald Trump 214.
 
Candidatul desemnat câştigător are nevoie de 270 de mari electori pentru a ajunge în fotoliul de la Casa Albă.
 
Cei trei mari electori din Alaska nu au fost atribuiţi încă, dar niciun democrat nu s-a impus de decenii în acest stat, iar la finalul scrutinului nu există vreun dubiu în acest sens.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

56 Comentarii

Charles Franc
5.11.2020, 21:18:52

normal, or sa bage in urne cate voturi e nevoie sa iasa cine trbeuie....e clar, de la socialistii americani trbeuie sa invatam cum se fura alegerile, sunt cu cateva clase pentur ai nostri care se chinuaiu cu autobuze elecotrale cand puteai sa faci totul din plicuri...daca trimitea dragnea plicuri la toti mortii in 2016 si numara apoi cate avea nvoie din ele ce scor ar fi avut?e clar ca vi vremuri grele pentru crestini, albi, cei care s eopun imigratiei musulmane, maisna de spalat pe creiere se va ambala si mai mult, dictatura ideologiei neo marxiste va deveni si mai apasatoare, cenzura si lipsa libertatii de exprimare vor deveni regula, ideologia lgbtq va fi promovata cu forta in scoli impotriva opoziitie unora care vor risca puscaria.....si asta in timp ce admiterea in universitatii se va face tot mai mult pe baza originii sanatoase (leghebetist, musulman, negru, orice alt criteriu discriminatoriu fara legatura cu meritocratia),m astfel incat sa fie scoase tot mai mulye valuri de activisti care sa ssuitna sistemul

-11 (33 voturi)
kevin hoher
5.11.2020, 22:07:45

Am vrut sa-ti dau un + si a iesit -. E clar cine e la butoane. Nu scapam de bolsevici pana nu o cadea bomba.

-9 (21 voturi)
IMGB
5.11.2020, 21:27:20

Daca iese mister Sclero ascundeti-i neaparat valiza atomica !

-10 (28 voturi)
Mihai Tarnopol
5.11.2020, 22:04:45

Si pana acum de ce nu au reusit sa numere voturile trimise prin posta? Ce au asteptat? Sa vada cate au nevoie pt a castiga. Au aplicat principiul stalinist "conteaza cine numara voturile". Ieri Trump avea un avans de 10 procente! in fata lui Biden in PA, acum are 2%. Furt pe fata.

-4 (20 voturi)
Dan Enache
5.11.2020, 22:11:16

Republicanii nu au vrut ca numaratoarea voturilor prin corespondenta sa se faca inainte, ci dupa cele exprimate in persoana.

+1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (56)

Modifică Setările