Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Alegeri SUA 2020. Statul Michigan a certificat rezultatele voturilor

11
24 Nov 2020 09:38:21
Autor: Cristina Ene
SUA FOTO EPA-EFE
SUA FOTO EPA-EFE

Comisia electorală din statul Michigan a certificat rezultatul alegerilor cu 3 voturi pentru şi o abţinere. Joe Biden a întors acest stat-cheie la o diferenţă de 154.000 de voturi.

Comisia electorală a statului Michigan formată din 2 democraţi şi doi republicani au confirmat rezultatul votului după ce doi republicani, între care şi un candidat la Senat ce nu a obţinut un mandat în aceste alegeri ceruseră o amînare cu două săptămâni a certificării voturilor pentru un audit în comitatul Wayne unde democraţii au votat în număr mare. Peste 330.000 de voturi în favoarea democratului Joe Biden au fost înregistrate aici.
 
Astfel Joe Biden ia cele 16 voturi ale statului în Colegiul Electoral ce va vota preşedintele pe 14 decembrie.
 
Diferenţa de voturi în acest stat este de 2,8%, cea mai mare din toate statele unde echipa de campanie a lui Donald Trump contestă rezultatele voturilor, între care Georgia, Wisconsin şi Pennsylvania.
 
„Datoria comisie azi este una foarte clară”, a spus vicepreşedintele republican al comisiei.
 
„Avem o datorie de a certifica aceste rezultate pe baza voturilor exprimate. Este un fapt foarte clar. Avem limitele acestor voturi. Nu voi argumenta că nu este aşa”, a precizat acesta.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
24.11.2020, 10:28:23

Victorie a lui Trump in Michigan: Parlamentul din Michigan a decis sa tina audieri cu privire la neregulile observate in timpul procesului electoral, majoritatea e republicana, deci certificarea rezultatelor va fi anulata in urma confirmarii FRAUDEI ELECTOTALE imense comise de mafia socialist-democrata din Michigan: https://justthenews.com/politics-policy/elections/michigan-lawmakers-hold-hearing-election-irregularities-court-speeds

-9 (13 voturi)
Mihai Tarnopol
24.11.2020, 10:45:34

In timpul asta, cei de la Dominion isi inchid birouri, isi sterg conturi de Facebook, si refuza sa vina la audieri. De ce fug ca sobolanii, daca n-au nimic de ascuns? Cinstitii nu fug de anchete, DOAR HOTII FUG.

-12 (18 voturi)
geek-a-contra
24.11.2020, 11:03:56

ce spun aia, ca au acceptat sa analizeze in regim de urgenta cererea lui trump ptr desfasurarea de audieri dar ca vor mai vedea... "will advise if oral argument desired.", si ce ai inteles tu, anularea certificarii...

-2 (2 voturi)
Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
24.11.2020, 13:38:24

@Tarnopol: pot sa fuga, dar nu mai au cum sa se ascunda: Trump are serverul de la Frankfurt, stie exact cate voturi au fost in realitate, stie exact cand au fost schimabate si adaugate cele fraudate, stie exact cine si de unde a manipulat datele. Singura veriga slaba din strategia lui Trump a fost seful Curtii Supreme, insa a rezolvat-o pe 20 nov 2020, cand a redesemnat judecatorii Curtii Supreme ca sefi ai Circuitelor Federale, iar judecatorii republicani sunt acum sefi peste toate statele cheie, deci la Curtea Suprema va putea ajunge doar partea democrata, pt ca daca echipa Trump risca sa ajunga cu cauza pierduta la Curtea Suprema, seful Curtii Supreme ar fi putut trada(democratii au informatii grave compromitatoare despre John Roberts) si nu ar fi acceptat solicitarea de apel al unei decizii nefavorabile. Sah Mat!

-9 (11 voturi)
Kongo-Müller
24.11.2020, 12:20:13

Toate aceste contestari si renumarari inutile de voturi au costat o gramada de bani. Ar trebui platite de cel care le-a cerut ... Dar n-ai de unde incasa. Bufonul portocaliu e lefter si falimentar, n-ar bani nici macar sa-si plateasca impozitele la stat.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările