Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Alegeri SUA 2020. Trump a schimbat directorul de campanie cu mai puţin de patru luni înainte de ziua scrutinului

2
16 Jul 2020 09:18:45
Autor: Ion Gaidau
Bill Stepien, noul director de campanie al lui Donald Trump FOTO Fox News
Bill Stepien, noul director de campanie al lui Donald Trump FOTO Fox News

Preşedintele american Donald Trump şi-a schimbat directorul de campanie cu mai puţin de patru luni înainte de alegeri, promovându-l pe Bill Stepien în locul lui Brad Parscale.

Confruntându-se cu un declin în sondaje în faţa rivalului său democrat Joe Biden, Donald Trump a ales să numească un nou director de campanie pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Astfel, el a decis să-i dea rolul principal adjunctul de până acum Bill Stepien. Brad Parscale va rămâne în echipa lui Trump, dar ca responsabil cu strategia digitală.

„Amândoi au fost puternic implicaţi în victoria noastră istorică din 2016, iar eu aştept cu nerăbdare să avem o a doua victorie mare şi foarte importantă împreună”, a declarat preşedintele american.

„Aceasta ar trebui să fie mult mai uşor, pentru că suntem în creştere rapidă în sondaje, economia se redresează, vaccinuri şi medicamente vor fi în curând şi americanii doresc străzi şi comunităţi sigure!”, a adăugat el, într-o încercare de a mai reduce din criticile formulate împotriva sa pentru gestionarea precară a crizei provocate de noul coronavirus.

În vârstă de 41 sau 42 de ani, Bill Stepien este implicat încă de pe băncile facultăţii în campanii electorale. Primul său angajator a fost ex-senatorul republican de New Jersey Anthony R. Bucco, pentru care a lucrat în 1997. El a mai făcut campanie din diverse poziţii de conducere pentru alte nume mari, între care John McCain, Rudy Giuliani şi fostul preşedinte George W. Bush. I s-a alăturat lui Trump în august 2016, în cadrul campaniei prezidenţiale precedente, şi l-a urmat la Casa Albă în calitate de director politic.

Misiunea sa este să aducă victoria lui Trump în alegerile din 3 noiembrie, însă are de recuperat o distanţă de 10% în sondaje în favoarea lui Biden.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pontus Euxinus
16.07.2020, 16:15:26

Va fi de bun augur

Ncita Co
16.07.2020, 16:51:53

Scaunele vor fi aranjate foarte bine pe Titanicul care se scufundă.