Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Aproape 20.000 de tineri şi-au luat permisul de conducere fără a susţine proba practică. Cum a fost posibil

7
9 May 2020 21:03:24
Autor: George-Andrei Cristescu
Tinerii au avut de câştigat de pe urma restricţiilor cauzate de pandemie                 FOTO: pixabay.com
Tinerii au avut de câştigat de pe urma restricţiilor cauzate de pandemie                 FOTO: pixabay.com

Zeci de mii de tineri din statul american Georgia şi-au luat permisul de conducere fără a susţine proba practică a examenului auto ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus, scrie CNN.

19.483 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani şi-au luat permisul auto, fără a mai susţine proba practică.

“Aveam emoţii din cauza probei practice, cu parcarea laterală şi toate cele. Aşa că am fost foarte fericită atunci când am aflat că nu va trebui s-o susţin, a declarat Willa Pevey, o tânără de 17 ani, pentru CNN.

Aceasta a fost soluţia statului Georgia pentru evitarea aglomerării la examenele auto dat fiind că lista de aşteptare era deja foarte lungă. Totuşi, pentru susţinerea examenului, candidaţii trebuie să aibă cel puţin 40 de ore de conducere sub supraveghere. 

Autorităţile din statul american Georgia au luat această decizie, după ce examenele au fost suspendate din cauza epidemiei de Covid-19 şi pentru a se evita aglomerarea, deoarece lista de aşteptare era deja foarte lungă. De asemenea, în primul an de la obţinerea permisului, tinerii nu trebuie să încalce nicio regulă pentru a-l putea păstra.

Şi Wisconsin-ul se pregăteşte de măsuri similare. Autorităţile au anunţat că, începând de luni, vor proceda la fel, 10.000 din 16.000 de tineri aflaţi pe lista de aşteptare fiind eligibili pentru permis. Aici, adolescenţii trebuie să aibă de cel puţin şase luni aşa-numitul „permis de elev” (learner permit) şi să aibă la activ cel puţin 30 de ore de conducere sub supraveghere. 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Mesterul Ardelean
9.05.2020, 21:38:13

Deci industria auto americana n-are de ce sa-si faca griji: o sa vanda masini in continuare si-o sa le si repare mai frevent! Isn't life great in America?!

Ludwig
9.05.2020, 23:07:11

Acum or sa moara in accidente, nu de covid...

+2 (2 voturi)
Mesterul Ardelean
9.05.2020, 23:11:40

Tot e bine pentru economia americana: cineva trebuie sa taie lemnul, apoi sa-l faca sicrie iar altii sa sape si sa astupe gropile!

Ion Hoinaru
9.05.2020, 23:03:53

Greorgică, prin titlul acestui articol ai imnțit cititorii, numai ca să ai mai multe citiri, Să-ți fie rușine și ție și celui care a aprobat publicarea lui. Mama voastră de mincinoși.

+2 (2 voturi)
Navrapascu Vasile
10.05.2020, 11:45:43

Din acesti zeci de mii,care n-au sustinut examenele se va gasi unul care va curma viata altuia...teoria relativitatii...

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările