Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Armata americană le interzice militarilor să folosească teste ADN. Care este motivul

3
26 Dec 2019 14:37:39
Autor: News.ro

Departamentul american al Apărării le interzice militarilor americani, într-o notă internă semnată de subsecretarul însărcinat cu informaţii Joseph D. Kernan, să folosească kituri care sparg secretele ADN-ului, vândute de companii ca 23andMe sau Ancestry cu 100 de dolari, avertizând că aceste teste le pun în pericol cariera, dezvăluie Yahoo News.

”Transmiterea datelor genetice sensibile unor părţi externe generează riscuri, atât personale, cât şi operaţionale”, se avertizează în această notă.
 
Membri ai armatei americane ar putea deveni inclusiv ţinte ale publicităţii ţintite, prin reduceri, ale unor companii care colectează date genetice, mai avertizează Pentagonul.
 
”Aceste teste sunt extrem de puţin reglementate”, se arată în notă, în care se insistă asupra unor ”consecinţe neintenţionate vizând forţele armate şi misiunile lor”, dar şi asupra ”carierei membrilor acestor servicii”.
 
În fapt, armata americană nu este obligată să ignore informaţiile genetice ale personalului, aşa cum se întâmplă cu cele ale civililor.
 
Un profesor la Harvard, Frederick Bieber, un fost rezervist la Laboratorul de identificare ADN al armatei, dezvăluie că decizii cu privire la caracterul ”operaţional” al unui militar ar putea, astfel, să fie luate pe baza acestei baze ADN, mai ales în aviaţie.
 
Or nimic nu indică faptul că rezultatul acestor teste recreative ar fi fiabil - un argument decurajator pentru militari, care ar putea astfel să fie penalizaţi în mod eronat, în cazul în care testele relevă false predispoziţii la anumite boli, scrie The New York Times (NYT).
 
Popularitatea tot mai mare a acestui tip de test ridică, atât în Statele Unite, cât şi în alte ţări, întrebări juridice şi etice, în contextul în care companiile respective pot împărtăşi masa dateor colectate cu terţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Smeritu Pahomie
26.12.2019, 16:09:12

Testul ADN e util mai ales in dovedirea criminalilor.....asa ca....USArmy nu se vrea desconspirata.....mai ales ca Wikileaks a dovedit multe atrocitati in teatrele de razboi recente.....

+1 (7 voturi)
dominic paul
26.12.2019, 19:23:37

Informatiile ADN valoreaza o multime de bani pe piata neagra. Lumea este prostita sa le dea pe gratis.

+3 (3 voturi)
Kongo-Müller
27.12.2019, 11:26:55

ADN poate dovedi crime si violuri ... normal le-au interzis.

-1 (1 vot)
Modifică Setările