Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Armata SUA îşi întăreşte forţele în Europa cu două unităţi noi. Câţi soldaţi însumează şi unde vor activa

10
14 Apr 2021 15:50:30
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Armata SUA trimite două noi unităţi în Europa, Forţe operative multi-domeniu (Multidomain Task Force), respectiv o unitate Theater Fires Command, însumând 500 de soldaţi ce vor sosi „în următoarele luni”, potrivit unui comunicat al U.S. Army pentru Europa şi Africa, publicat pe 13 aprilie.

Unitatea MDTF va fi activată pe 16 septembrie anul acesta, urmată de unitatea Theater Fires Command, o lună mai târziu.

Armata americană plănuieşte de multă vreme trimiterea unei unităţi MDFT în Europa ,după ce o primă unitate de acest tip şi-a dovedit utilitatea în teatrul de operaţiuni din regiunea Indo-Pacifică şi a fost folosită activ în exerciţiile militare. 

Unităţi similare vor fi operaţionalizate în Arctic şi Pacific, iar o a treia va fi folosită la nevoie în teatre de operaţiuni.

„Forţa operativă multi-domeniu va consta în artilerie terestră, apărare compusă aeriană şi de rachete, servicii de informaţii, cibernetice, război electronic, spaţiu, aviaţie şi o brigadă de suport. Theater Fires Command va îmbunătăţi disponibilitatea şi interoperabilitatea multinaţională prin integrarea exerciţiilor şi operaţiunilor comune şi multinaţionale ca suport al US Army pentru Europa şi Africa.

Cele două unităţi vor permite US Army pentru Europa şi Africa să-şi sincronizeze acţiunile, să controleze armele de precizie cu rază lungă de acţiune pe toate domeniile şi să creeze mai mult spaţiu şi capabilităţi pentru război electronic şi cibernetic în Europa”, se arată în comunicat.

Totodată, armata va păstra trei locaţii „anterior programate să fie restituite guvernului german, având în vedere cerinţele operaţionale crescute în teatrul din Europa”.

Este vorba de Mainz Kastel Station, Mainz Kastel Housing, respectiv  Dagger Complex din Darmstadt.
„Noile strategii şi un mediu operaţional în continuă schimbare necesită mai multă capacitate pentru a ne asigura că avem infrastructura necesară pentru capabilităţi sporite, astfel încât să-i putem sprijini pe aliaţii şi partenerii noştri”, a declarat generalul-maior Chris Mohan, comandantul general al Comandamentului 21 de logistică a teatrului de operaţiuni. „Am lucrat îndeaproape cu oficialii germani pentru a ajunge la un acord privind păstrarea acestor sit-uri şi le suntem foarte recunoscători pentru sprijinul lor continuu”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Lucifer
14.04.2021, 16:03:15

Ehe-he! Nu cumva Germania se alătură SUA contra Rusiei?

+1 (5 voturi)
Stefan din Nord
14.04.2021, 16:04:18

Sper ca nu sunt astia din poza Ca vad in prim plan un soldat fioros cu parul coc la spate Si unul tot de acelasi gen ,alaturi . Purtatori de Tampax Tremura Ivanii cand ii vad

+2 (8 voturi)
FtheUE
14.04.2021, 16:58:46

Foarte bine! Iar Rusia sa își retragă trupele de la granițe! Dacă se poate, pana la Vladivostok! Mai bine ar fi dacă și le-ar dezarma, trecând la sulițe și topoare! Și sa predea odată companiile alea extractoare cui trebuie!

0 (4 voturi)
IonIon Codreanu
14.04.2021, 17:14:27

Acuși sunt 76 de ani de la război și 30 de ani de la dezmembrarea URSS. iar Europa tot are trupe de ocupație...

+4 (4 voturi)
ardeleanu nicu
14.04.2021, 17:43:39

Te referi la trupele din Transnistria ( Moldova) , Abhazia, Osetia???? Ai dreptate...

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările