Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Asistenţi medicali, luptători în Afganistan, ofiţeri de poliţie şi studenţi, printre victimele atacului din Las Vegas

0
3 Oct 2017 12:59:23
Autor: News.ro
Scene de panică după atacul de la Las Vegas
Scene de panică după atacul de la Las Vegas

Asistenţi medicali, muncitori în administraţia locală, luptători în Afganistan, ofiţeri de poliţie şi studenţi se află printre victimele atacului de duminică seară din Las Vegas, care au fost identificate în Statele Unite şi Canada, după cum scriu famiiile lor pe reţelele de socializare.

O asistentă medicală din Tennessee şi un ucenic mecanic din Maple Ridge, British Colombia, au fost printre primele victime identificate în urma atacului în masă care a avut loc duminică în Las Vegas, potrivit The Guardian.  
 
Festivalul de muzică a atras mai mult de 22.000 de spectatori din toată ţara şi din străinătate. 
 
Sonny Melton, în vârstă de 29 de ani, care locuia în Big Sandy, Tennessee, şi lucra în apropiere de spital, a fost prima victimă identificată public. Membrii familiei au confirmat pentru postul WSMV că a murit în atac. Soţia sa, Heather Melton, a declarat pentru WZTV că soţul ei a protejat-o de gloanţe la pământ când au început rafalele. "Mi-a salvat viaţa şi l-am pierdut", a spus ea. Un prieten al cuplului a spus că cei doi erau căsătoriţi de un an. 
 
"Vreau ca toată lumea să ştie ce om bun şi iubitor a fost, dar acum nu mai pot nici să respir", a scris Heather Melton pentru USA Today. Cei doi lucrau la centrul medical Henry County din Tennessee, el ca asistent medical, ea - chirurg ortoped.
 
Între victimele atacului s-au numărat şi două persoane care au lucrat pentru compania Disney. Una dintre ele, Carrie Barnette, şi-a pierdut viaţa, iar cealaltă, Jessica Milam, a fost rănită grav, potrivit unui anunţ făcut de Robert Iger, preşedinte şi director executiv al Disney, scrie hollywoodreporter.com.
 
"Carrie Barnette a lucrat la departamentul culinar al parcului tematic Disney California Adventure timp de 10 ani şi a fost apreciată de prietenii şi colegii ei. Suntem alături de familia ei în această perioadă extrem de dificilă. O altă angajată a Disney, Jessica Milam, a fost rănită grav şi ne rugăm pentru recuperarea ei”, a transmis Robert Iger.
 
Jordan McIldoon, în vârstă de 23 de ani, se află de asemenea printre decedaţi. O spectatoare a scris pe Facebook, duminică noaptea, că Mclldoon "a murit în braţele ei". "Am avut un singur copil", au declarat părinţii lui Jordan pentru CBC. "Nu ştim ce să facem". 
 
Bailey Schweitzer, în vârstă de 20 de ani, a fost ucisă în atac, a confirmat familia ei. The Los Angeles Times a scris că Schweitzer a fost recepţionistă la Infinity Communications and Consulting, o companie de software din Bakersfield. "Bailey era întotdeauna raza de soare din biroul nostru într-o zi noroasă", a afirmat directorul companiei Fred Brakeman pentru Times. "Nimeni nu putea avea o zi proastă când Bailey era în preajmă". 
 
Rachael Parker din Manhattan Beach, era veteran de 10 ani, angajată civil în departamentul de Poliţie. Mama ei, Robin Monter, a spus pentru KXLY, un post de televiziune din Spokane, că fiica ei era "deşteaptă şi avea o inimă de aur". 
 
Aflat în timpul liber, ofiţer de Poliţie şi militar veteran, Charleston Hartfield a fost identificat printre victime, potrivit Las Vegas Review-Journal. "Nu ştiu un om mai bun", a spus Troy Rhett, de opt ani prietenul lui. "Se spune că pleacă mereu cei mai buni. Nimic mai adevărat cu Charles". 
 
Susan Smith, în vârstă de 53 de ani, era directorul unei şcoli primare din Simi Valley, California. A lăsat în urmă doi copii. Tatăl ei, Tom Rementer, a declarat pentru New York Times că fiica sa a fost "o persoană minunată".
 
Smith a lucrat la Vista Elementary School din Simi Valley, California, timp de trei ani şi la şcoală de cartier timp de 16 ani, a declarat un purtător de cuvânt al unităţii de învăţământ din cartier pentru ABC News. Ea se afla la festival cu doi prieteni, amândouă supravieţuind. 
 
John Phippen din Santa Clarita, California, se afla cu fiul său, Travis, la festivalul de muzică country din Las Vegas când a fost lovit de un glonţ în spate, a scris Reuters. Travis, tehnician medical, l-a cărat pe tatăl său la o maşină care l-a transportat la Sunrise Hospital & Medical Center, unde a murit din cauza rănilor.
 
"A fost cel mai bun prieten al meu", a afirmat Travis pentru Los Angeles Times. "Nu a făcut niciodată rău nimănui. Era mereu blând şi amabil. A fost cel mai mare ursuleţ de pluş pe care l-am cunoscut”. 
 
În scena haotică, Travis a fost împuşcat în braţ, dar nu şi-a dat seama până când a ajuns la spital. 
 
Chris Roybal, în vârstă de 28 de ani, a luptat în Afganistan. El se afla în Las Vegas pentru a-şi aniversa ziua de naştere cu mama lui, care a supravieţuit, anunţă ABC News. Într-o postare pe Facebook din iulie, Roybal descria cum este să te afli sub o ploaie de gloanţe în timpul unei lupte.
 
"Cum te simţi când se trage în tine? Indiferent de cât de multe droguri ai consuma, de câtă terapie ai face sau de câte discuţii ai avea cu prietenii care au trăit acelaşi lucru, acesta este un coşmar de care nu poţi scăpa niciodată", scria el. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările