Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Una dintre cele mai puternice organizaţii din SUA, Asociaţia Naţională a Armelor, a cerut intrarea în faliment

7
17 Jan 2021 06:31:10
Autor: News.ro
Foto news.ro
Foto news.ro

Asociaţia Naţională a Armelor (NRA) din SUA a cerut intrarea sa în faliment, pentru a se proteja de un proces în statul New York, prin care procurorul general Letitia James cere desfiinţarea acesteia, transmite Reuters.

NRA a solicitat într-un tribunal federal pentru falimente din Dallas să intre sub protecţia legii falimentului, cunoscută sub numele de Chapter 11, intenţionând să se reînregistreze în Texas, pentru a scăpa ”de un mediu politic şi de reglementări corupt” din New York, unde este înregistrată în prezent.

Texasul apreciază contribuţia NRA, îi apreciază pe membrii noştri care respectă legea şi este alături de noi ca partener în protejarea libertăţii constituţionale”, a declarat directorul general Wayne LaPierre, într-o scrisoare adresată membrilor asociaţiei.

”Dorim să ne protejăm de oficialii din New York, care au abuzat şi s-au folosit în mod ilegal de puterile lor împotriva NRA şi a membrilor săi”, a mai afirmat LaPierre.

NRA a fost dată în judecată în august, de către procurorul general din New York, Letitia James, care i-a acuzat pe LaPierre şi pe alţi lideri ai asociaţiei de afaceri în interes propriu şi de gestionare defectuoasă, afirmând că activităţile grupului încalcă legile statului care guvernează organizaţiile nonprofit.

James a spus că oficialii NRA au deturnat milioane de dolari pentru a finanţa stiluri de viaţă de lux, inclusiv vacanţe şi avioane private, şi pentru a cumpăra tăcerea şi loialitatea foştilor angajaţi, provocând grupului costuri de 64 de milioane de dolari pe parcursul a trei ani.

"Statutul financiar revendicat de ANR şi-a atins în sfârşit statutul moral: faliment. Nu vom permite NRA să utilizeze această tactică sau orice altă tactică pentru a se sustrage răspunderii şi supravegherii biroului meu”, a afirmat James, vineri, într-un comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Haram Nelu
17.01.2021, 08:49:14

Domnule manager Martinescu de la Maternitatea Elena din Doamna din Iași va rugam sa ne dati salariile pt luna Decembrie 2020. Avem rate la banci si datorii care nu suferă aminare. Va rugam mult ! Dvs ca manager nu stați in salariu când aveti 20.000 lei lunar plus alte beneficii . Semneaza un salariat .

gyll
17.01.2021, 09:39:02

Este de știut un lucru, unde se află multe arme corupția este mâna în mâna cu cei care învârt afacerile

+3 (3 voturi)
Index 4.2.2
17.01.2021, 09:48:02

NRA fuge da Draku si o sa dea de Tacsu! NRA nu o sa poata sa fuga la infinit de Mana Lunga a Justitiei Americane!Doa daca fuge la Moscova....

+12 (12 voturi)
Edmond Wolf
17.01.2021, 10:05:31

Așa cum s-a mai anunțat prin presa alternativă, urmează interzicerea armelor de foc și apoi microciparea cetățenilor americani. Ca de obicei, America e prima. Urmează apoi coloniile.

-9 (9 voturi)
Index 4.2.2
17.01.2021, 10:27:29

Da sa inceapa cu microcipurile alea , prin statele republicane si profunde!

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările