Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Assange, inculpat de SUA de 17 capete de acuzare în baza legislaţiei împotriva spionajului

7
24 May 2019 06:58:16
Autor: News.ro
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Departamentul american al Justiţiei a anunţat 17 noi capete de inculpare împotriva fondatorului WikiLeaks Julian Assange, în baza legislaţiei împotriva spionajului, după ce australianul a fost incupat deja de piraterie informatică, relatează AFP.

Washingtonul îi reporşează australianului că a pus în pericol unele dintre sursele americane prin publicarea, în 2010, a aproximativ 750.000 de documente militare şi diplomatice.
 
Statele Unite îl acuză de faptul că a ”complotat” împreună cu fostul analist american Chelsea Manning, condamnat în 2013, după ce a fost găsit vinovat că s-a aflat la originea acestei divulgări, cea mai mare mare din istoria americană.
 
Julian Assange este suspectat de faptul că a ”ajutat-o (pe Chelsea Manning) să obţină informaţii confidenţiale, ştiind că acestea puteau fi folosite în detrimentul Statelor Unite şi în avantajul unei naţiuni străine”.
 
”ASSANGE NU ESTE JURNALIST”
 
Australianul şi susţinătorii săi au subliniat mereu că el nu poate fi judecat pentru publicarea acestor documente, în virtutea principiului liberăţii presei.
 
”Departamentul (Justiţiei) ia în serios rolul jurnaliştilor în democraţia noastră, însă Julian Assange nu este jurnalist”, a replicat într-o conferinţă de presă John Demers, însărcinat cu probleme de securitate naţională la Departamentul Justiţiei.
 
Julian Assange a fost arestat la 11 aprilie, în Ambasada Ecuadorului la Londra, în care s-a refugiat în urmă cu şapte ani, în urma unei solicitări de extrădare formulată de către Statele Unite.
 
În aceeaşi zi, Washingtonul anunţa că l-a inculpat, cu un an mai înainte, cu privire la asociere de răufăcători în vederea unei ”piraterii informatice”, în legătură cu care riscă cinci ani de închisoare.
 
Aceste noi capete de acuzare pot atrena, fiecare, în cazul în care este găsit vonovat, pedepse de până la zece ani de închisoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Sorin Barbu
24.05.2019, 11:46:25

Sper să Îi dea drumul criminalii nenorociți de englezi și americani

-1 (3 voturi)
_Turbatu_
24.05.2019, 14:08:27

Poti sa speri. Stii vorba aia, " speranta moare ultima":))))))

0 (2 voturi)
Carmen Florea
25.05.2019, 11:36:42

Esti cretin cu spume jos anglia si USA ,,democrație de rahat,,

+1 (1 vot)
Index 4.2
24.05.2019, 14:45:43

Julian , ca orice hotz sfarseste in puscaria , si plateste pentru prostiile sale!

0 (2 voturi)
Jianu Iancu
24.05.2019, 15:42:42

Acuzații dictate direct din birourile criminalilor CIA.Când va plăti United States of Torture pentru declanșarea atâtor războaie,pentru bombele nucleare aruncate pe japonezi,pentru ascultarea și spionarea în masă a întregii planete.......Limea ar fi mult mai bună fără ei și alți perciunați.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)