Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Assange, tot mai aproape de extrădarea în Statele Unite: anunţul făcut de Pompeo

14
21 Jul 2019 20:54:50
Autor: News.ro
Julian Assange în momentul arestării la Londra FOTO EPA-EFE
Julian Assange în momentul arestării la Londra FOTO EPA-EFE

Marea Britanie îl va extrăda în SUA pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, astfel încât acesta să fie judecat pentru spionaj, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo, potrivit cotidianului El Universo.

“Am făcut deja o solicitare, astfel că el va fi extrădat în SUA”, a spus Pompeo. “Nu pot comenta mai mult, dar guvernul meu consideră că este important ca acest bărbat, care a reprezentat un risc pentru lume şi i-a pus în pericol pe soldaţii americani, să fie sancţionat de justiţie”, a adăugat Pompeo, conform AFP.

În urmă cu o săptămână, ministrul britanic Alan Duncan afirma că Assange nu va fi extrădat într-o ţară în care riscă o condamnare la moarte.

Julian Assange este acuzat de spionaj de SUA, care au cerut extrădarea sa. Washingtonul îi reproşează australianului că a pus în pericol unele dintre sursele americane prin publicarea, în 2010, a aproximativ 750.000 de documente militare şi diplomatice. Statele Unite îl acuză de faptul că a ”complotat” împreună cu fostul analist american Chelsea Manning, condamnat în 2013, după ce a fost găsit vinovat că s-a aflat la originea acestei divulgări, cea mai mare mare din istoria americană. Julian Assange este suspectat de faptul că a ”ajutat-o (pe Chelsea Manning) să obţină informaţii confidenţiale, ştiind că acestea puteau fi folosite în detrimentul Statelor Unite şi în avantajul unei naţiuni străine”.

Julian Assange a fost arestat la 11 aprilie, în Ambasada Ecuadorului la Londra, în care s-a refugiat în urmă cu şapte ani, în urma unei solicitări de extrădare formulată de către Statele Unite.

În aceeaşi zi, Washingtonul anunţa că l-a inculpat, cu un an mai înainte, cu privire la asociere de răufăcători în vederea unei ”piraterii informatice”, în legătură cu care riscă cinci ani de închisoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Lombardi Antonio
21.07.2019, 21:22:15

"WikiLeaks! I love WikiLeaks !" (Trump) https://www.youtube.com/watch?v=mUtT0b0EnSw Mr President, PLEASE help Assange ! He needs your help . Thank You so much

+2 (2 voturi)
Galeriu Crestinu
21.07.2019, 22:18:23

...se mai mira de ce creste constant sentimentul anti-american pe tot globul... ...in special in Republica Dominicana...

+2 (2 voturi)
Magdalena Goebbel
21.07.2019, 21:40:42

Ah !! Trump are nevoie de sustinerea in noile alegeri prezidentiale !! Doreste sa se dezica total de faptul ca a fost ajutat de Wikileas !! Iar Mr . Assnage ?? a devenit tapul ispasitor luand plasa de la Mr . Trump !!

+1 (3 voturi)
Lombardi Antonio
21.07.2019, 21:45:19

wikileaks a scos la iveala, a dezvaluit mizeriile pesedeului american. Asta a facut wikileaks . Este rau sau e bine ?

+2 (2 voturi)
Necula Mario
21.07.2019, 22:13:20

Dna Goebbels ...hmmm... wiki leaks , NU l-a ajutat cu nimic pe Trump... O singura data , candidatul de atunci , Trump , amentionat , dezvaluirile din wiki leaks, vizavi de FRSAUDA , care sjunt neo marxistii maericani ( Democratii americani)...Asata nu se numeste : ajutor...nici pe departe... ATAT!... REPETI la INFINIT , o MINCIUNA , si speri ca la sfarsit , conform terorie inventate , de sotul dumitale , Joseph Goebbels , Ministrul Propagandei , sub Adolf Hitler, aceasta miniuna , repetata , lai infinit , va deveni Realitate...

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (14)