Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Atacul de la Capitoliu. O comisie specială de anchetă cere ca Steve Bannon să fie pus sub acuzare: Ce riscă fostul strateg şi consilier al lui Donald Trump

4
20 Oct 2021 14:07:00
Autor: Ion Gaidau
Steve Bannon FOTO EPA-EFE
Steve Bannon FOTO EPA-EFE

O comisie specială de anchetă din Camera Reprezentanţilor a votat marţi în favoarea chemării în instanţă a lui Steve Bannon pentru „obstrucţionarea activităţii Congresului”.

Steve Bannon, 67 de ani, fost strateg de campanie şi consilier special al lui Donald Trump, cel de-al 45-lea preşedinte al SUA, refuză să participe la investigaţiile privind atacul de la Capitoliu.

„Domnul Bannon fie se va conforma investigaţiei noastre, fie va trebuie să suporte consecinţele”, a declarat preşedintele acestei comisii, democratul Bennie Thompson, citat de AFP.

„Nu putem permite nimănui să obstrucţioneze activitatea comisiei speciale în timp ce lucrăm pentru stabilirea faptelor. Miza este prea mare”, a insistat alesul democrat.

Toţi cei nouă membri ai comisiei - şapte democraţi şi doi republicani - au votat pentru iniţierea procedurii de punere sub acuzare a lui Bannon.

Comisia investighează rolul lui Donald Trump în atacul unor susţinători de-ai săi împotriva sediului Congresului.

La 6 ianuarie, suporteri ai republicanului Donald Trump au invadat Capitoliul în semn de revoltă faţă de validarea victoriei în alegerile prezidenţiale a democratului Joe Biden.

Recomandarea comisiei în cazul lui Bannon urmează să fie supusă votului într-o sesiune plenară a Camerei Reprezentanţilor, unde democraţii deţin majoritatea. În cazul unui nou vot pentru punerea sub acuzare a lui Bannon, recomandarea va fi transmisă Departamentului Justiţiei pentru luarea unei decizii finale.

Steve Bannon riscă să fie condamnat la un an de închisoare dacă va fi găsit vinovat de „obstrucţionarea activităţii Congresului”, notează AFP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

OmTacut2 มวยโบราณ
20.10.2021, 16:03:12

Oare pe unde o mai fi user-ul @Pontus Euxinus, care se lauda ca a participat la acest asalt?

+13 (13 voturi)
Taica Belcu
20.10.2021, 16:20:30

Cum unde? Bea cu mine la circiuma "La Dihoru Obosit", din satul nostru de asistatzi sociali. Tocmai am vindut niste televizoare pe care le'am furat dintr'un truck turcesc. Acum bem banii, si mai punem la cale un alt asalt. De data asta la .. Bruxelles!!!!

-12 (14 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
20.10.2021, 16:49:47

@Taica Belcu Am inteles, te ia "fresoane", cu ameteli, cu toate bolile cand este vorba sa muncesti cinstit. Puneti de un asalt la Bruxelles? Va luati la lupta cu ceilalti cersetori veniti din Europa de Est?

+12 (12 voturi)
Lola
20.10.2021, 20:54:36

pontusica numa se lauda, el era revolutionar atunci cand bea o sticla de votka, si apoi i se parea ca e Don Quixote de la Mancha, calare invers pe cal!

+1 (1 vot)
Modifică Setările