Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile din Los Angeles sunt pe cale să interzică accesul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 în majoritatea spaţiilor publice interioare

10
30 Sep 2021 08:43:37
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Autorităţile din Los Angeles sunt pe cale să interzică săptămâna viitoare accesul persoanelor nevaccinate pentru Covid-19 în majoritatea spaţiilor publice interioare din al doilea mare oraş din Statele Unite, aceasta fiind una dintre cele mai severe măsuri luate până acum în pandemia noului coronavirus, transmite Reuters.

Toţi membrii Consiliului Municipal, cu o singură excepţie, prezenţi la o şedinţă de miercuri au susţinut ordonanţa de urgenţă propusă, care va impune prezentarea dovezii vaccinării pentru a intra în restaurante, baruri, centre comerciale, săli de sport şi alte spaţii interioare.
 
”M-am săturat de mocofanii care intră la Trader Joe's (magazin alimentar) refuzând să poate o mască”, a afirmat consilierul Paul Kerkorian în remarci furioase.
 
”M-am săturat de oamenii care vor să politizeze atât de mult această problemă încât şi-au pierdut orice urmă de civilizaţie în societatea noastră”, a mai spus acesta.
 
Dacă propunerea va fi aprobată săptămâna viitoare, aşa cum este de aşteptat, Los Angeles se va alătura oraşelor San Francisco şi New York, între oraşele mari care cer vaccinarea pentru activităţile economice în spaţii închise. Noua regulă ar intra în vigoare în noiembrie.
 
Liderii politici din Statele Unite, conduşi de preşedintele democrat Joe Biden, au amplificat presiunile asupra persoanelor  nevaccinate, în ultimele săptămâni.
 
Legile care impun prezentarea dovezilor de vaccinare sunt profund controversate în Statele Unite, mulţi americani criticându-le ca fiind neconstituţionale şi autoritare.
 
Majoritatea din Consiliul Municipal din Los Angeles a fost pregătită să voteze în favoarea măsurii dovezii vaccinului miercuri Consilierii au fost frustraţi în acest efort de membrul consiliului Joe Buscaino, care, pentru că s-a abţinut, a împiedicat aşa-numitul ”consimţământ unanim”.
 
Buscaino a declarat că obligativitatea vaccinării nu poate fi pusă în aplicare, el citând un raport al Departamentului de Construcţii şi Siguranţă al oraşului, potrivit căruia acesta nu este echipat pentru a prelua un astfel de rol de aplicare a legii.
 
Districtul şcolar unificat al comitatului Los Angeles a emis un ordin prin care impune ca toţi profesorii, personalul şi elevii cu vârsta de cel puţin 12 ani să fie vaccinaşi până pe 15 octombrie, cu excepţia cazului în care pot obţine o scutire religioasă sau medicală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Kelemen Jakob
30.09.2021, 09:02:02

https://rumble.com/vn212d-the-testimonies-project-the-movie.html Ia luati d-aici marturii din cea mai vaccinata tara - Israel

-7 (13 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
30.09.2021, 11:47:55

Cea mai vaccinata e Denmark ... ia d-acia: https://adevarul.ro/international/europa/danemarca-pare-invins-pandemia-factorii-jucat-rol-decisiv-succesul-ei-potrivit-unui-studiu-danez-sapte-tari-1_6151fb1b5163ec4271b40cce/index.html

-12 (12 voturi)
Constantin Gadea
30.09.2021, 11:21:10

TREBUIE INTERZISA ORICE FORMA DE PROTEST STRADAL si trebuie arestata orice persoana care indeamna populatia sa nu se vaccineze, sau sa nu respecte restrictiile impuse de autoritati pentru prevenirea raspandirii molimei cu Covid-2, indiferent de functia persoanei instigatoare si: indiferent daca se numeste SOSOACA si este parlamentar, sau se numeste KORPOS si este moderator la RomaniaTV. Alminteri, se instaureaza degringolada si anarhia in toate sectoarele de activitate si tara devine total neguvernabila, ceea ce si doresc comunistoizii, care incearca sa infaptuiasca MAREA REVOLUTIE PROLETARA MONDIALA, cu virusi altoiti in laborator. In caz de pericol major, presedintele Romaniei trebuie sa ceara sprijinul Armatei, in Capitala si in orasele mari din restul tarii. Parerea mea.

-9 (9 voturi)
Victor Nagy
30.09.2021, 12:19:14

”Le solicit promotorilor certificatului verde ca, înainte de a-i acuza pe nevaccinați de creșterea numărului de infectări și a-i trata ca pe niște stigmatizați, să ne explice: - situația Norvegiei, care, cu 80% populație adultă vaccinată, a atins în luna septembrie recordul absolut de infectări de la începutul epidemiei și până azi; - situația Irlandei care, cu 88% populație adultă vaccinată, a avut în septembrie dublu de infectări față de momentul începerii campaniei de vaccinare (februarie 2021); - situația Israelului, care, cu 74% populație adultă vaccinată, a atins în luna septembrie recordul absolut de infectări; - situația Statelor Unite ale Americii, care, la 67% populație adultă vaccinată, a avut în septembrie dublu de infectări față de momentul începerii campaniei de vaccinare; - situația Turciei, care, la 65% populație adultă vaccinată, are triplu de infectări față de momentul începerii campaniei de vaccinare; - situația Marii Britanii, care, la 80% populație adultă vaccinată, are triplu de infectări față de momentul începerii campaniei de vaccinare; - situația Franței (76%), Spaniei (90%), Portugaliei (98%), care, la astfel de procente de populației vaccinată, au atins în august-septembrie un număr de infectări mai mare decât la începutul campaniei de vaccinare (triplu în cazul Spaniei, dublu în cazul Portugaliei, o dată și jumătate în cazul Franței).Și exemplele pot continua. Dacă nu ne dau explicațiile necesare, continuând în mod absurd să dea vina pe nevaccinați, atunci va fi greu să fie stăvilite nemulțumirile celor care sunt tratați ca niște oameni de categoria a doua (nu spun cetățeni, căci dreptul de a fi cetățeni începe să le fie interzis).”- Varujan Vosganian

-5 (11 voturi)
memoire perdue
30.09.2021, 13:21:17

Victore, nu promovez nici un certificat verde, dar pun la indoiala onestitatea dumneavoastră privind comparatiile legate de rata de vaccinare si rata de infectare.

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările