Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile din New York s-au văzut nevoite să interzică o nuntă cu peste 10.000 de invitaţi în plină pandemie

3
19 Oct 2020 11:34:34
Autor: Ion Gaidau
Bulvevard din New York pe vremea restricţiilor anti-coronavirus FOTO Profimedia
Bulvevard din New York pe vremea restricţiilor anti-coronavirus FOTO Profimedia

Autorităţile din New York au interzis organizarea unei nunţi după ce au aflat numărul uriaş al invitaţilor în plină pandemie de COVID-19, şi anume de peste 10.000.

„Am făcut o anchetă şi am constatat că era adevărat. Se planifica o nuntă enormă, care ar fi încălcat regulile privind reuniunile”, a explicat măsura de interdicţie guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Potrivit lui Elizabeth Garvey, o consilieră a guvernatorului de New York, „peste 10.000 de persoane intenţionau să participe” la această nuntă.

„Ascultaţi-mă, puteţi să vă căsătoriţi, dar nu puteţi să invitaţi o mie de persoane la nunta voastră. La sfârşitul zilei, rezultatul va fi la fel. S-ar putea chiar mai scump”, a adăugat guvernatorul.

Nunta era planificată în Williamsburg, un cartier din New York.

Potrivit presei locale, era vorba de o nuntă de evrei ultraortodocşi, o comunitate care a protestat recent la New York faţă de restricţiile impuse pe plan local în vederea combaterii noului coronavirus.

Cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 cresc din nou în New York şi la periferia sa, mai ales în zonele locuite de evrei ultraortodocşi. Aceştia din urmă resping orice insinuare despre existenţa vreunei legături între noul val de îmbolnăviri de COVID-91, boala provocată de SARS-CoV-2, şi obiceiurile lor, denunţând o stigmatizare.

În primăvară, statul New York a fost epicentrul pandemiei de COVID-19 în Statele Unite, cu aproape 24.000 de morţi, dar a reuşit să controleze situaţia în urma unor restricţii severe.

Statele Unite sunt grav afectate de pandemie, raportând până acum peste 8,3 milioane de cazuri de contaminare, dintre care aproape 225.000 fatale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Kongo-Müller
19.10.2020, 12:26:59

Evrei ultraortodoxi ? E clar, astia-s cu totii republicani ! Doar republicanii portocaliului Trump incalca legea in NY, restul sunt cetateni pasnici si corecti.

-1 (1 vot)
pathfinder
19.10.2020, 13:29:40

"Ultraortodocsi" bre!!! Cum dracu' l-ai bagat pe Trump in chestia asta numai tu stii...

+2 (2 voturi)
ana_
20.10.2020, 04:22:52

„ultraortodocşi, o comunitate care a protestat recent la New York faţă de restricţiile impuse pe plan local” Toți habotnicii sunt o pacoste și, uneori, o primejdie mortală pentru oamenii normali (vezi și Iași).

Modifică Setările