Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Autorul atacului din Texas, mesaje înfiorătoare către o fată: „Tocmai am împuşcat-o pe bunica în cap“, „Mă duc la o şcoală primară şi voi deschide focul“

5
26 May 2022 09:22:03
Autor: News.ro

Salvador Ramos, autorul atacului mortal de la şcoala primară din Uvalde, Texas, i-ar fi trimis o serie de mesaje text înfiorătoare unei fete pe care a cunoscut-o online, în care descria cum tocmai îşi împuşcase bunica şi urma să "deschisă focul asupra unei şcoli primare", relatează CNN.

Potrivit capturilor de ecran analizate de CNN şi a unui interviu cu adolescenta, care a afirmat că a ţinut legătura cu tânărul timp de săptămâni, Ramos s-a plâns că bunica lui ”vorbeşte la telefon cu AT&T (n.r. companie de telecomunicaţii din SUA)” despre telefonul său.
 
”Este enervant”, a scris el, iar şapte minute mai târziu i-a trimis un mesaj în care afirma că tocmai o împuşcase pe bunica sa în cap.
 
Câteva secunde mai târziu, băiatul a precizat că ”se duce la o şcoală primară (chiar acum), asupra căreia va deschide focul”.
 
Mesajul respectiv a fost trimis la 18.21 CET, respectiv ora 11.22, Texas. Acesta a fost ultimul mesaj pe care Ramos l-a trimis fetei.
 
Adolescenta, în vârstă de 15 ani, locuieşte în Frankfurt, Germania, şi a dezvăluit că a început să discute cu Ramos prin intermediul unei reţele sociale pe 9 mai. El i-a trimis fetei videoclipuri, selfie-uri şi a discutat despre planul de a o vizita în Europa, potrivit videoclipurilor şi mesajelor scrise.
 
Într-un mesaj, tânărul i-a trimis captura de ecran a unui itinerariu de zbor pe Google din San Antonio şi a precizat că o va vizita ”curând”.
 
Ea a spus că Ramos i-a spus luni că a primit un pachet de muniţie şi că gloanţele se vor extinde când vor lovi o persoană.
 
La un moment dat, fata a întrebat ce plănuia să facă, iar tânărul i-a răspuns că este surpriză şi ”să aştepte”.
 
Marţi, la ora 11.01 (Texas), Ramos a sunat-o şi i-a spus că o iubeşte. Apoi, aproximativ 20 de minute mai târziu, la 11.22, i-a trimis un mesaj în care confirma că şi-a împuşcat bunica, a declarat fata.
 
Cei doi tineri au vorbit zilnic pe FaceTime. Adolescenta a mai spus că au comunicat şi prin intermediul unei aplicaţii de transmisiune în direct numită Yubo şi s-au jucat împreună pe o aplicaţie de jocuri numită Plato.
 
El o întreba cum e viaţa ei în Germania. Fata a precizat că Ramos petrecea mult timp singur acasă, dar ”părea fericit şi confortabil să vorbească cu mine”.
 
Au fost însă şi alte mesaje text care au alarmat-o. Într-unul din ele, Ramos i-a spus că ”a aruncat pisici moarte în casele oamenilor”.
 
Adolescenta a evocat că a avut impresia că era un băiat solitar, deoarece niciodată nu avea planuri să iasă cu prietenii lui când vorbeau. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum s-a spulberat faima armatei ruse. „Au făcut o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Rost
26.05.2022, 09:31:41

Daca acest american s-ar fi dus sa ucida pentru Zelenski acum era declarat erou

-1 (3 voturi)
Mihai Medias
26.05.2022, 11:04:57

"Mesajul respectiv a fost trimis la 18.21 CET, respectiv ora 11.22, Texas." Deci între Europa si Texas, decalajul orar este de 7 ore si 1 minut ?

un motan intransigent
26.05.2022, 11:57:22

De vina e corpul profesoral. Profii, raspunzatori pentru siguranta copiilor, nu au arme asupra lor cand se afla in serviciu. Asta e o mare greseala intr-o societate in care armele abunda.

-13 (13 voturi)
Dunning-Kruger
26.05.2022, 15:52:41

Ce treaba au profii cu armele de foc? Ei sunt platiti sa predea, nu sa faca pe eroii in cazul in care un dement intra in clasa cu o mitraliera. Solutia e interzicerea comercializarii pustilor automate. Dar americanii nu vor, dau la schimb sangele copiiilor nevinovati pentru al doilea amendament.

+11 (13 voturi)
un motan intransigent
26.05.2022, 17:26:42

Ti-am dat un minus, pe merit. E vorba despre adaptarea la mediu. Stai intre fiare - e musai sa ai coltii si ghiarele la purtator. Altfel vin ulii si-ti ciugulesc puiii. E bine sa te feresti sa fii hoplofob, ca nu stii ce vremuri vin. Mai gandeste-te!

-12 (12 voturi)
Modifică Setările