Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden, primul discurs la ONU: Următorii zece ani sunt decisivi pentru omenire

16
21 Sep 2021 19:11:26
Autor: News.ro
JOE BIDEN FOTO EPA EFE
JOE BIDEN FOTO EPA EFE

Preşedintele american Joe Biden a promis marţi, la tribuna ONU, o creştere a eforturilor internaţionale ale Statelor Unite atât în lupta împotriva pandemiei covid-19, cât şi împotriva modificărilor climatice, relatează AFP.

"Lumea se confruntă cu un deceniu decisiv, iar abordarea unei varietăţi de provocări va depinde de abilitatea noastră de a recunoaşte umanitatea noastră comună...

Statele Unite vor fi în competiţie, în mod puternic, şi vor conduce, prin valorile noastre şi forţa noastră. Statele Unite vor susţine aliaţii şi prietenii şi vor exercita opoziţie faţă de tentativele unor naţiuni puternice de a exercita dominaţie asupra celor mai slabe", a afirmat Joe Biden, conform CNN.

"Nu vrem - repet - nu vrem un nou Război Rece, nici o lume divizată în blocuri rigide de ţări", a subliniat preşedintele SUA.

Washingtonul urmează ”să anunţe angajamente suplimentare” în vederea unei accelerări a vaccinării anticovid în ţările cele mai puţin vaccinate, miercuri, în cadrul unui summit virtual pe care-l organizează, a anunţat Joe Biden în primul discurs pe care-l susţine în calitate de preşedinte american la Adunarea Generală a ONU.
 
Şeful statului american a promis totodată ”o dublare, din nou”, a sumei ajutoarelor internaţionale pe care Statele Unite le acordă ţărilor mai puţin dezvoltate, în lupta împotriva modificărilor climatice, însă fără să precizeze suma.
 
Biden a anunţat o distribuire a acestor ajutoare în cadrul instituţiilor multilaterale, dispreţuite de către predecesorul său, Donald Trump.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Creier de cristal
21.09.2021, 19:16:26

Sleepy Joe a promis ca.....nici el nu-si aminteste ce-a promis...

-19 (25 voturi)
pathfinder
21.09.2021, 19:28:45

Curios este ca ciudatii astia nu mai vorbesc despre "incalzire globala" ci de "schimbari climatice". Oare de ce?

-11 (17 voturi)
Utilizator Adevărul
21.09.2021, 19:40:22

Comentariu considerat abuziv.

Kongo-Müller
21.09.2021, 19:48:39

Multe vorbe goale si promisiuni.

-14 (14 voturi)
Nerod
21.09.2021, 20:53:28

"Statele Unite vor fi în competiţie, în mod puternic, şi vor conduce, prin valorile noastre şi forţa noastră. Statele Unite vor susţine aliaţii şi prietenii şi vor exercita opoziţie faţă de tentativele unor naţiuni puternice de a exercita dominaţie asupra celor mai slabe", a afirmat Joe Biden" Ma Biden ! Tu nu intelegi ca Dezastru vine pentru ca practicati valorile voastre ? Ca sa scapati de distrugere trebuie sa mergeti la Rusia sa cadeti in genunchi , sa va cereti iertare pentru crimele pe care le faceti si asa poate sa aveti o sorta mai induratoare . Mai nazisti mai !

-14 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările