Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Biden avertizează Rusia cu privire la „sancţiuni economice semnificative“ în cazul invadării Ucrainei şi afirmă că se vede sancţionându-l pe Putin

6
26 Jan 2022 08:41:42
Autor: News.ro
Joe Biden şi Vladimir Putin
Joe Biden şi Vladimir Putin

Preşedintele SUA Joe Biden avertizează Rusia cu privire la ”sancţiuni economice semnificative” în cazul invadării Ucrainei şi afirmă că se vede sancţionându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin. El a reluat afirmaţiile privind desfăşurarea de trupe în Polonia şi România în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, referitor la obligaţiile faţă de aliaţi.

Întrebat dacă are informaţii suplimentare cu privire la Ucraina, Biden a precizat că nu a existat nicio modificare privid mişcări ale forţelor ruse, care sunt dispuse de-a lungul întregii frontiere cu Belarusul.
 
El a precizat că orice manevră în interiorul Ucrainei va avea ”consecinţe grave”, inclusiv ”sancţiuni economice semnificative”, precum şi faptul că se va vedea obligat să întărească prezenţa NATO ”pe flancul estic - Polonia, România etc.”.
 
 
Întrebat dacă se vede sancţionându-l pe Putin personal în cazul în care invadează Ucraina, preşedintele american a răspuns afirmativ.
 
Solicitat să precizeze dacă o va face, Biden a replicat: ”Voi vedea asta”.
 
Referitor la cei 8.500 de militari aflaţi în stare de alertă, ca parte a unei operaţiuni NATO, Biden a precizat că activarea acestora se va face în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO,privind obligaţiile faţă de aliaţi, precizând că niciun stat NATO nu trebuie să se îngrijoreze că NATO nu va veni în apărarea sa.
În ceea ce priveşte momentul desfăşurării acestor trupe, Joe Biden a precizat că acesta depinde de ”ceea ce va face sau de ce nu va face” preşedintele rus Vladimir Putin.
 
”Şi s-ar putea să deplasez unele dintre aceste trupe într-un viitor apropiat, doar pentru că necesită timp”, a precizat, prreşedintele american.
 

Vă recomandăm şi: 

 
Administraţia Biden a retras măsura vaccinării obligatorii în companiile mari din SUA
 
Rusia efectuează manevre militare din Crimeea până în Marea Caspică

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Vornicu
26.01.2022, 09:04:50

In primul rand ca daca Rusia intra in Ucraina , familia Biden e sanctionata ca nu va mai putea jefui Ucraina .

-20 (22 voturi)
Ukraine Strong
26.01.2022, 10:28:08

Vornicu ai incercat sa spui ceva dar cum esti pro.t adica putlerist esti pro.t | -------------- mai ai glume ? hai zi de Soros ? zi de Bil Gheitz ? ce pw.la m mai ziceti voi putleristii

+1 (3 voturi)
echi
26.01.2022, 09:31:00

In sfarsit Putinica a ajuns la coltu de rusine, fiind aratat cu degetu de intreaga clasa! Cum s-ar zice, Vladutz i-a data o palma la ....rahat!

0 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
26.01.2022, 10:54:22

Comentariu considerat abuziv.

Gelu Vlad
26.01.2022, 12:40:34

Disperare - s-a instaurat la Biden ! Putin triumfa !

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările