Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Biden ar putea fi refuzat de la împărtăşanie printr-o decizie oficială a Bisericii romano-catolice

14
14 Jun 2021 16:29:55
Autor: Maria Ţaga
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Episcopii romano-catolici din Statele Unite urmează să se întrunească săptămâna aceasta pentru a discuta dacă politicienii, inclusiv preşedintele Joe Biden, ar trebui să fie împărtăşiţi dacă susţin avortul sau drepturile LGBT, relatează Reuters.

Biden i-a alarmat pe unii lideri ai bisericii din cauza susţinerii exprimate pentru drepturile reproductive şi căsătoria între persoane de acelaşi sex, lucruri contradictorii cu învăţămintele catolice, conform hotnews.ro

Conferinţa Episcopilor Catolici din SUA va decide vineri în cadrul reuniunii sale anuale dacă să ceară Comitetului privind Doctrina să redacteze un document cu privire la Împărtăşanie, o taină centrală în credinţa catolică.

Dacă episcopii vor decide să ceară comisiei redactarea unui astfel de document acesta ar putea fi o respingere simbolică puternică a celor care susţin idei care sunt contrare învăţăturilor bisericii, printre care Biden şi alţi catolici care sprijină căsătoriile homosexuale şi dreptul la avort.

Potrivit catehismului Bisericii Catolice, întreruperea unei sarcini „este grav contrară legii morale” şi dragostea maritală ar trebui rezervată uniunii dintre un bărbat şi o femeie.

Biden, un fost vicepreşedinte şi senator american, a devenit un apărător înfocat al drepturilor persoanelor LGBT în ultimul deceniu.

De asemenea, de la preluarea mandatului în luna ianuarie, acesta a anulat mai multe restricţii federale privind pilulele care induc întreruperea sarcinii pentru a le face mai accesibile.

Deşi preşedintele american discută cu mândrie despre credinţa sa şi participă săptămânal la slujbă, opiniile sale cu privire la anumite subiecte au devenit „motiv de scandal” în Biserica Catolică, afirmă Bill Depsey, preşedintele Sycamore Trust, un grup de absolvenţi ai universităţii catolice Notre Dame care doresc păstrarea tradiţiilor catolice.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Copaie
14.06.2021, 17:12:18

Un singur lucru pot sa spun in acest caz : Dezastru . Dar nu cred ca Biserica din America va lua astfel de decizie , dintr-un motiv foarte simplu : Ar fi mai catolic ca Papa !

0 (4 voturi)
Copaie
14.06.2021, 17:14:59

Cred ca e o dezinformare evidenta , din cauza analfabetismului religios : Nu cred ca e interzicerea Impartasaniei , ci este vorba de interzicerea Impartasaniei pana in clipa Mortii . Ceea ce e cu totul invers . Altfel se numea excomunicare din Biserica .

+3 (3 voturi)
Noah Scînteia@Vancouver.ca
14.06.2021, 17:33:47

„Continuăm să ni se spună că religia, indiferent de imperfecțiunile ei, cel puțin insuflă moralitate. Din toate părțile, există dovezi concludente că dimpotrivă religia îi face pe oameni să fie mai răi, mai egoiști și, mai presus de toate, mai proști. ” - Christopher Hitchens

+3 (13 voturi)
defu gabi
14.06.2021, 17:56:26

Noe Nazistii atei au produs 55 de milioane de morti... Comunistii atei au produs peste 120 de milioane de morti... Niciun sistem religios (nici macar cel militant sau dictatorial) n-a produs atat de multe morti si tortura in istoria omenirii... Istoria dovedeste astfel, cu fapte, ca sub ateism s-a produs cel mai mare genocid din istorie, surclasand toate religiile dictatoriale la un loc... Cum era povestea aia cu "religia ii face pe oameni sa fie mai rai..."?!

-4 (10 voturi)
Copaie
14.06.2021, 18:00:40

Exista o diferenta pe care o face acest domn ateu : Dumnealui se analizeaza pe dumnealui si apoi emite edei . Pai asa domnu Hitler ar fi zis la fel : Lumea e rea e egoista , si mai e si agresiva . Pentru ca asta i sa intamplat domnului Hitler .

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările