Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Bill de Blasio, noul primar al New York-ului

0
6 Nov 2013 09:09:06
Autor: Viorica Marin
Bill de Blasio şi familia sa
Bill de Blasio şi familia sa

Democratul Bill de Blasio a câştigat cu uşurinţă alegerile pentru primăria New York-ului, înlocuindu-l în această funcţie pe miliardarul Michael Bloomberg, potrivit unor rezultate preliminare apărute în presa americană, relatează AFP.

"Mulţumesc, New York City", a scris într-un mesaj postat pe Twitter echipa sa de campanie, la puţin timp după închiderea birourilor de vot. Alături de acest mesaj apare o fotografie a lui Bill de Blasio, împreună cu soţia sa Chirlane şi cu ei doi copii metişi ai lor.

Bill de Blasio, un italo-american de 52 de ani căsătorit cu o afro-americană, cu idei solid ancorate la stânga, l-a zdrobit pe adversarul său republican Joe Lhota, potrivit rezultatelor preliminare oferite de mass-media americană. El a promis  o "schimbare fundamentală", îl va înlocui în funcţie pe Bloomberg, actualul primar al oraşului, începând de la 1 ianuarie.

Noul edil al New Yorkului se defineşte ca un politician apropiat social-democraţiei europene, iar printre promisiunile sale că va face o "schimbare fundamentală" după cei 12 ani ai unui Bloomberg pro-business, se numără construcţia a 200.000 de locuinţe sociale şi o creştere a impozitelor pentru cei cu venituri de peste jumătate de milion de dolari.


După Rudolph Giuliani (1994-2001) şi Michael Bloomberg (2002-2013), Bill de Blasio s-a poziţionat drept "progresist", apărător al claselor mijlocii, al familiilor şi minorităţilor.

El a denunţat, zi de zi, inegalităţile de la New York, oraş cu mai mulţi miliardari din lume, dar în care 21 la sută dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările