Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Bill Gates, săgeţi la adresa miliardarilor Elon Musk şi Jeff Bezos: Spaţiu? Avem multe de făcut aici pe Pământ

7
27 Sep 2021 19:51:31
Autor: Cristina Morozan
Bill Gates spune că nu este pasionat de spaţiu  Foto: Arhivă
Bill Gates spune că nu este pasionat de spaţiu  Foto: Arhivă

„Spaţiu? Avem multe de făcut aici pe Pământ” a declarat ironic fondatorul Micrsofot Bill Gates, referindu-se la călătoriile în spaţiu ale miliardarilor Jeff Bezos şi Elon Musk, în cadrul unui interviu cu James Corden.

"Nu ştiu - am devenit obsedat de lucruri precum malaria şi HIV şi de a scăpa de aceste boli şi probabil îi plictisesc pe oameni la petreceri vorbind despre aceste boli”,a spus Gates când Corden l-a întrebat despre părerea sa despre interesul unor miliardari pentru călătoriile spaţiale. "Spaţiu? Avem multe de făcut aici pe Pământ”, a mai spus Bill Gates, conform Business Insider.
 
Interviul acordat prin intermediul aplicaţiei Zoom a lansat o ediţie specială despre schimbările climatice a emisiunii „The Late Late Show with James Corden”. 
 
Comentariile lui Gates au venit la o săptămână după ce SpaceX a lui Musk completat cu succes Inspiration4, prima sa cursă turistică în spaţiu. În iulie, Bezos şi Richard Branson au zburat cu avioanele private în spaţiu. Deşi miliardarii au fost doar în spaţiu pentru câteva momente, călătoriile au costat miliarde de dolari.
 
Atât Bezos, cât şi Musk au fost sinceri în ceea ce priveşte planurile lor de a folosi spaţiul cosmic pentru a compensa problemele legate de schimbările climatice de pe Pământ. În timp ce Musk intenţionează să colonizeze Marte, Bezos vrea să mute pe alte planete industriile grele care generează emisii de carbon.
 
La începutul săptămânii trecute, Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, António Guterres a criticat miliardarii care cheltuie miliarde de dolari pe călătorii în spaţiu în timp ce „milioane de oameni sunt flămânzi pe Pământ”. 
 
La momentul lansării rachetei, atât Bezos cât şi Branson au fost puternic criticaţi de unii oficiali care au cerut ca aceştia să plătească impozite mai mari. Senatoarea Elizabeth Warren a fost deosebit de dură la adresa lui Bezos, mai ales după ce o investigaţie a reporterilor de la ProPublica a dezvăluit în luna iunie că fondatorul Amazon nu a plătit deloc impozit pe venit timp de cel puţin doi ani între 2006 şi 2018. 
 
Bezos a recunoscut că este criticat ca urmare a zborului său spaţial.
 
El a spus la acea vreme că criticii săi au „în mare parte dreptate”. El a adăugat: "Trebuie să le facem pe amândouă. Avem o mulţime de probleme aici şi acum pe Pământ şi trebuie să lucrăm la acestea şi trebuie, de asemenea, să privim spre viitor, am făcut întotdeauna asta ca specie şi ca civilizaţie . "
 
Deşi Musk nu a plecat încă în spaţiu, el a primit critici pentru că şi-a concentrat unele eforturi asupra spaţiului. 
 
"Cred că ar trebui să cheltuim marea majoritate a resurselor noastre rezolvând problemele de pe Pământ. De exemplu, 99% plus din economia noastră ar trebui să fie dedicată rezolvării problemelor de pe Pământ", a spus Musk într-un documentar Netflix despre Inspiration4. "Dar cred că poate ceva de genul 1%, sau mai puţin de 1%, ar putea fi aplicat extinderii vieţii dincolo de Pământ", a mai spus fondatorul SpaceX. 
 
Gates îşi exprimă interesul său pentru sănătatea publică de mai mulţi ani. Fundaţia Gates a acordat sute de milioane de dolari eforturilor axate pe combaterea malariei şi a HIV, precum şi a echităţii vaccinului COVID-19. 
 
Interviul lui Gates cu Corden vine la câteva zile după un interviu PBS, unde a fost întrebat despre legăturile sale cu Jeffrey Epstein. 
 
Miliardarul a declarat că regretă faptul că s-a întâlnit cu Epstein, care a pledat vinovat de infracţiuni sexuale în Florida în 2008.
 
A fost apoi întrebat dacă mai este o lecţie de învăţat. „Ei bine, este mort, aşa că, în general, trebuie să fii întotdeauna atent”, a spus Gates.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Rectal⠀Fecalescu
27.09.2021, 22:09:25

Bill Gates, săgeţi la adresa miliardarilor Elon Musk şi Jeff Bezos: Spaţiu? Avem multe de făcut aici pe Pământ, Ma refer la "Vaccinuri" bineinteles! x)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

-1 (5 voturi)
Kosmin Abraham
28.09.2021, 01:38:00

bill gates e un psihopat care n-a terminat liceul. se crede epidemiolog acum. nu putea sa faca o facultate pentru ca nu lua examenele.

-12 (18 voturi)
R e l i g u l o u s @ Vancouver.Canada
28.09.2021, 02:05:37

Tu cu ce te lauzi afara sa te dai de evreu?

+12 (14 voturi)
R e l i g u l o u s @ Vancouver.Canada
28.09.2021, 02:02:12

Are perfecta dreptate... de aia Bill e si cel mai istet dintre miliardari.

+12 (16 voturi)
Matrics Gigescu
28.09.2021, 04:22:54

Până la urmă fiecare se ocupă de ce se pricepe. Unii acolo sus, alții aici jos. Omenirea are nevoie și de unii și de alții. La câți proști religioși și antivaxxeri inutili există, e nevoie de toți oamenii inteligenți ai planetei și tot nu le facem față.

+10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările