Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Blinken: Testele cu rachete ale Coreei de Nord sunt profund destabilizatoare şi periculoase

3
14 Jan 2022 06:25:21
Autor: Sergiu Nicolae
Antony Blinken
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a afirmat că testele cu rachete efectuat de către Coreea de Nord sunt destabilizatoare şi periculoase. Phenianul nu a oferit niciun răspuns demersului diplomatic de la Washington.

Administraţia Biden a impus miercuri primele sale sancţiuni asupra programelor de înarmare ale Coreei de Nord, în urma unei serii de lansări de rachete nord-coreene, inclusiv două de săptămâna trecută, relatează news.ro. 

SUA doreşte şi impunerea mai multor sancţiuni de către Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, a declarat miercuri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Blinken a precizat că SUA nu are vreo intenţie ostilă cu privire la testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord. 

"Din păcate, nu numai că nu a existat niciun răspuns la aceste demersuri, dar răspunsul pe care l-am văzut... a fost teste de rachete reînnoite, ceva care este profund destabilizator. Este periculos şi contravine unei întregi serii de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Cred că prin unele dintre acestea Coreea de Nord încearcă să atragă atenţia. A făcut asta în trecut. Probabil că va continua să facă asta", a spus Blinken.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

IUGA NICOLAE
14.01.2022, 06:55:50

Actiunile destabilizatoare ale SUA: • Folosirea armelor nucleare împotriva orașelor pașnice japoneze Hiroshima și Nagasaki • Ocupația postbelică a Germaniei … și americanii nu au mai plecat • Introducerea trupelor pe teritoriul Republicii Coreea … și nu au mai plecat • Operațiunea militară sponsorizată de CIA împotriva Cubei în 1961 • Invazia Vietnamului în 1964 și zeci de mii de civili, inclusiv din cauza utilizării masive a substanțelor chimice pentru a distruge vegetația • Bombardarea Serbiei din 1999, iar de atunci una dintre cele mai mari baze americane, ”Camp Bondsteel”, este situată pe teritoriul Kosovo • Invazia Afganistanului în 2001 și evacuarea rușinoasă din august anului trecut din țara săracă, unde în cursul operațiunilor antiteroriste armata americană a ucis zeci de mii de civili • Invazia Irakului din 2003, aproximativ un milion de civili uciși și apariția ISIS • Bombardarea Libiei din 2011, iar războiul civil continuă în țară • Intervenția în Siria din 2014 și, împotriva voinței guvernului țării, trupele americane au stabilit controlul asupra regiunilor petroliere • ( SUA au 730 de baze militare în întreaga lume).

+2 (4 voturi)
Conductoru'
14.01.2022, 10:31:24

Numai pasnici nu erau japonezii in 1945!

-1 (1 vot)
Atent Verificatorul
14.01.2022, 09:31:21

.titlul trebuia continuat asa : .."spre deosebire de testele americane cu rachete, care au un efect pacifist, stabilizator si sunt pe deplin sigure" :) te doare mintea ce declaratii pot face unii ...

+1 (3 voturi)
Modifică Setările