Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Calcul final: Washington Post a anunţat numărul total al minciunilor spuse de Donald Trump în calitate de preşedinte al SUA

64
26 Jan 2021 14:29:17
Autor: Ion Gaidau
Donald Trump la un miting electoral în Kentucky FOTO AFP
Donald Trump la un miting electoral în Kentucky FOTO AFP

Washington Post a anunţat numărul minciunilor spuse de Donald Trump de-a lungul celor patru ani de mandat la Casa Albă.

Potrivit unui calcul făcut de Washington Post, cel de-al 45-lea preşedinte american a spus în total 30.573 de minciuni în timpul mandatului.

Washington Post scrie că Trump a făcut declaraţii false pe aproape toate subiectele, dar mai ales atunci când s-a referit la realizările sale în calitate de preşedinte.

Donald Trump a spus minciuni încă din prima zi de mandat şi a crescut numărul lor zilnic odată cu trecerea anilor, mai ales în ultimele 12 luni de preşedinţie. Ziua în care a făcut cele mai multe declaraţii false a fost 2 noiembrie 2020, în ajunul alegerilor prezidenţiale. În acea zi, Trump a făcut 503 declaraţii care nu au nicio legătură cu realitatea, relevă Washington Post.

Publicaţia americană precizează că Donald Trump a minţit mai ales la mitingurile sale şi pe Twitter, creând astfel o realitate alternativă pentru susţinătorii săi.

Washington Post dă asigurări că îşi va continua campania de verficare a validăţii declaraţiilor şi în cazul noului preşedinte, democratul Joe Biden, dar se îngrijorează că fostul preşedinte republican încă va avea impact asupra publicului.

De altfel, Donald Trump a deschis luni în Florida un birou care se va ocupa de îndatoririle sale ca fost preşedinte şi va încerca să-i continue agenda politică.

„Biroul va fi responsabil cu gestionarea corespondenţei, declaraţiilor publice, apariţiilor şi activităţilor oficiale ale preşedintelui Trump pentru a promova interesele Statelor Unite şi a duce mai departe agenda administraţiei Trump prin advocacy, organizare şi activism public”, se arată într-un comunicat.

În declaraţia de rămas-bun, Trump le-a transmis susţinătorilor săi: „Ne vom întoarce într-un fel sau altul”. Fostul lider de la Casa Albă nu a mai avut apariţii publice din Ziua Inaugurării, când s-a retras la reşedinţa sa din complexul Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida.

Potrivit Wall Street Journal, înainte de a-şi încheia mandatul, Donald Trump a discutat cu unii dintre colaboratorii săi despre crearea unei formaţiuni politice ce s-ar intitula „Patriot Party”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

64 Comentarii

Tudor Miclovan
26.01.2021, 14:38:16

Si v-a dat cu zecimale, mai vandutilor? WP e cunoscut ca vuvuzela. Uitati-va la proprietar!

-13 (33 voturi)
Ce ar spune Isus
26.01.2021, 15:04:55

Cea mai absurda minciuna: After false claims about Michigan and voting, Trump repeats false claim he was Michigan's 'Man of the Year' https://edition.cnn.com/2020/05/21/politics/fact-check-trump-michigan-man-of-the-year-again/index.html 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

+9 (25 voturi)
Dr. No
26.01.2021, 15:08:51

Bietul de tine, in ce hal ai ajuns. Atunci cand te-a lovit tramvaiul si ti-a spus doctorul c-o sa ramai cu sechele n-ai crezut. Ia uite acum in ce hal bati campii.

-8 (22 voturi)
Kongo-Müller
26.01.2021, 14:45:53

Un ziar mincinos ! Probabil ca au fost vreo 50.000 de minciuni. Dar cea mai mare minciuna este, ca bufonul Donald ar avea scoli absolvite. Ca si Jiji al nostru din Pipera, Mirinda are 4 clase, stie doar sa-si scrie numele si sa numere pana la 10. Diplome multe, cumparate de taticu.

+9 (25 voturi)
Ce ar spune Isus
26.01.2021, 15:05:54

Mai tii minte SharpieGate? Cand a corectat el harta cu un sharpie, si a speriat un stat intreg (Alabama)?

+15 (27 voturi)

Vezi toate comentariile (64)

Modifică Setările