Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Canada a autorizat pastila anti-COVID de la Pfizer. „Este mai bine să previi decât să tratezi”

1
18 Jan 2022 14:28:04
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Canada a autorizat utilizarea pastilei anti-COVID-19 de la Pfizer, comercializată sub denumirea de Paxlovid, a anunţat luni Ministerul canadian al Sănătăţii.

Medicamentul va di administrat „adulţilor cu o formă uşoară sau moderată de COVID-19 şi care prezintă un risc crescut de evoluţie spre o boală gravă, inclusiv risc de spitalizare sau de deces”, potrivit unui comunicat.

Cu toate acestea, ministerul a atenţionat că „niciun medicament, chiar şi Paxlovid, nu poate înlocui vaccinarea”, scrie Agerpres.

Ministrul canadian al Sănătăţii a spus că persoanele nevaccinate sunt vulnerabile şi că speră că „toată lumea va înţelege că este mai bine să previi decât să tratezi”.

Autorităţile de sănătate publică au calificat această pastilă drept „o nouă opţiune terapeutică importantă” şi au subliniat că este vorba de primul tratament anti-COVID-19 ce poate fi utilizat de pacienţi la domiciliu.

În prezent, 30.000 de tratamente au fost primite de Canada şi 120.000 ar urma să sosească până la sfârşitul lunii martie.

Cum se administrează Paxlovid

Administraţia Medicamentelor şi Alimentelor din SUA (FDA) a aprobat în 22 decembrie folosirea Paxlovid, primul tratament care poate fi administrat la domiciliu şi care se aşteaptă să fie eficient şi împotriva variantei Omicron.
 
Pastila, administrată sub formă de comprimate, este destinată pacienţilor cu forme uşoare şi până la moderate, în primele trei zile de la apariţia simptomelor.
 
O pastilă se ia la interval de 12 ore, timp de cinci zile. S-a dovedit că Paxlovid reduce simptomele grave şi spitalizarea în 89% din cazuri, atunci când pacienţii primesc tratamentul în faza de început a bolii.
 
Potrivit datelor furnizate de Pfizer, eficienţa pastilei nu ar trebui să fie afectată de apariţia noilor variante, inclusiv a variantei Omicron.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Elena
18.01.2022, 14:37:17

pastila cu nanotehnologie....

-7 (7 voturi)
Modifică Setările