Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Cartea bombă a avocatului Michael Cohen: Lăcomia l-a împins pe Trump să-i ceară ajutor lui Putin

44
6 Sep 2020 15:48:57
Autor: George-Andrei Cristescu
Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump
Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump

Lăcomia - nu trădarea - l-a determinat pe Donald Trump să-i ceară ajutor preşedintelui rus Vladimir Putin în scrutinul prezidenţial din 2016, scrie într-o nouă carte, calificată de dpa drept "bombă", Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump şi care între timp a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru diverse fraude şi încălcarea legilor electorale.

 
Trump dorea să construiască un turn cu 120 de etaje în Piaţa Roşie din Moscova, din care 30 de etaje urmau să adăpostească un hotel de cinci stele şi un spa purtând numele fiicei preşedintelui, Ivanka Trump, a relatat sâmbătă publicaţia The Washington Post, care a anunţat că a intrat în posesia unui exemplar din cartea lui Cohen.
 
Trump intenţiona să-i ofere gratis lui Putin apartamentul de tip penthouse "pentru a-l peria", scrie Cohen. "Întreaga poveste cu patriotismul şi trădarea este irelevantă în mintea lui. Trump se folosea de campanie pentru a face bani pentru el: asta a şi făcut", scrie Cohen.
 
Trump şi Putin erau uniţi prin ura lor faţă de Hillary Clinton, mai scrie Cohen, care spune că Putin era furios pe Clinton pentru că fostul secretar de stat al SUA susţinuse protestele în masă împotriva lui din 2011, notează dpa, preluată de agerpres.ro.
 
"Ceea ce a părut a fi un complot a fost în realitate o confluenţă a intereselor comune în a-i face rău lui Hillary Clinton în orice mod cu putinţă, până la (şi inclusiv prin) amestecul în alegerile americane - o temă care l-a lăsat pur şi simplu rece pe Trump", continuă Cohen, a cărui carte, "Disloyal: A Memoir" (Neloial: Memorii) urmează să vadă lumina tiparului marţi, 8 septembrie.
 
Potrivit Reuters, în cartea sa, Cohen susţine că Trump a făcut remarci injurioase la adresa unor lideri de culoare din întreaga lume, inclusiv la adresa fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela. Conform extraselor publicate de The Washington Post, după moartea lui Mandela, în 2013, Trump ar fi spus: "Mandela a pus pe butuci o întreagă ţară. E o hazna. Ducă-se naibii Mandela. N-a fost niciun lider".
 
Cohen mai susţine în cartea sa că Trump ar fi declarat: "Spuneţi-mi mie o ţară condusă de un negru care să nu fie o hazna. Sunt toate nişte haznale ordinare".
 
Fostul avocat al lui Trump mai afirmă că Trump nu dă doi bani pe minorităţi şi că ar fi declarat în timpul campaniei electorale din 2016 că nu va reuşi să câştige votul hispanicilor. "La fel ca negrii, (şi hispanicii) sunt prea idioţi ca să voteze cu Trump", ar fi spus preşedintele american, potrivit lui Cohen.
 
Într-o scrisoare adresată cotidianului The Washington Post, secretara de presă a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a atacat credibilitatea lui Cohen. "Michael Cohen este un delincvent căzut în dizgraţie şi un avocat dat afară din barou, care a minţit Congresul. Şi-a pierdut întreaga credibilitate şi nu este deloc surprinzător că suntem martorii celei mai recente încercări de-a sa de a profita de pe urma minciunilor pe care le spune", a transmis McEnany. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Sorin Constantin
6.09.2020, 16:32:29

În amerikia Imperialia se ascute ,,lupta de castă"...Casta miliardarului sTrump contra alte caste!!!

-10 (14 voturi)
Ce ar spune Isus
6.09.2020, 16:34:31

Aceste carti - marturii despre Trump si nemernicia lui - vor fi unul din motivele in baza carora va incepe anchetarea pussygrabberului, dupa ce va fi indepartat de la WH. Kamala - Kovesi de California - se va ocupa personal :)

+3 (23 voturi)
Ncita Co
6.09.2020, 19:05:13

Că borfașu’ portocaliu de la casa albă nu se dă de la nimic e de-așteptat. Probabil că-l va pune pe popa Pence în locul lui ca să-i dea pardon, apoi face rocada înapoi, ca putinică cu medvedev. O mână murdară se spală pe cealaltă. Oricum, după 3 noiembrie e de-așteptat răzmerițe puternice. Trumpițeii nu sunt trumpiței destul până nu le dă borșu’ pe nas.

+6 (20 voturi)
Marcel Cristea
6.09.2020, 19:09:58

What do news reporter Jennifer Griffin and fixer Michel Cohen have in common besides their desire to take out the president DJT, one may ask.

-7 (15 voturi)
Tomescu Tom
6.09.2020, 20:07:02

Să nu-ți faci chip cioplit și să nu-ți iei avocați cu numele de Cohen ..și bancheri cu numele de Goldman :)))) Cică astea aduc ghinion ...

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările