Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Casa Albă apără tăcerea Melaniei Trump în legătură cu atitudinea batjocoritoare a preşedintelui faţă de Greta Thunberg

52
14 Dec 2019 15:13:04
Autor: George-Andrei Cristescu
Greta Thunberg are 16 ani  FOTO: vox.com
Greta Thunberg are 16 ani  FOTO: vox.com

Casa Albă reacţionează la acuzaţiile de ipocrizie la adresa primei doamne Melania Trump, care a criticat atacurile la adresa fiului ei adolescent, Barron, dar nu şi atacul soţului său faţă de Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani.

Secretarul de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, a declarat că Barron se află într-o categorie diferită de Thunberg, pentru că ea este o activistă pentru mediu, care călătoreşte în lume pentru a ţine discursuri“.

Declaraţia lui Grisham a venit la o zi după ce preşedintele Trump a atacat decizia revistei Time de a o numi pe Thunberg „Omul anului“. „Atât de ridicol“, a spus Trump. „Greta are nevoie să înveţe cum să îşi gestioneze furia şi să meargă să vadă un bun film vechi cu un prieten! Relaxează-te, Greta, relaxează-te“.

În urma acestui tweet, unii au acuzat-o pe Melania Trump de ipocrizie, având în vedere că tocmai îşi apărase fiul, pe Barron, în faţa unei profesoare de drept a Universităţii Stanford, care l-a menţionat în timpul unei audieri a comisiei judiciare de cameră. „Un minor are dreptul la viaţă privată şi ar trebui să fie scos din politică. Pamela Karlan, ar trebui să-ţi fie ruşine pentru declaraţia publică părtinitoare şi că foloseşti un copil pentru a o face“, a spus prima doamnă ca răspuns la o afirmaţie a Pamelei Karlan, profesoară la Stanford.

Prima doamnă primeşte adesea critici în legătură cu o campanie anti-cyber-bullying „Be Best“, având în vedere obiceiul soţului ei de a batjocori adversarii politici şi alte persoane pe Twitter.

„Nu este un secret faptul că preşedintele şi prima doamnă comunică adesea diferit, aşa cum fac majoritatea cuplurilor căsătorite“, a spus Grisham.

Fosta primă doamnă Michelle Obama a încurajat-o pe Thunberg: „Nu lăsa pe nimeni să îţi ia lumina“.

Greta Thunberg a răspuns atacului lui Trump schimbând descrierea profilului ei pe Twitter, unde s-a descris drept o „adolescentă care învaţă să-şi gestioneze furia şi care se uită la filme vechi cu prietenii“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

52 Comentarii

Vlad
14.12.2019, 15:55:17

Diferenţa este că soţii Trump nu şi-au împins copilul în lumina reflectoarelor pentru a îşi spori notoriettea. Cine este Barron Trump şi cu ce e el mă rog relevant în politică? Dimpotrivă, Melania încearcă să îşi scutească copilul exact de asta, de a fi târât în mizeria numită "politică contemporană". În schimb, părinţii lui Greta, ajutaţi de stânga politică, au făcut exact contrariul, şi-au împins copilul la înaintare, folosindu-l pe post de scut uman politic pentru a îşi pormovoa politicile de mediu. Ori când împingi pe cineva la înaintare, te cam aştepţi să fie lovit de atacuri (în cazul de fată politice).

+12 (24 voturi)
Radu Alexe
14.12.2019, 16:16:10

Adevar ai scris Vlad . E o incercare nu numai ridicola , dar si profund condamnabila a activistilor de mediu neomarxisti de a se folosi de un copil bolnav .

+9 (19 voturi)
gelu straton
14.12.2019, 16:10:06

Comentariu considerat abuziv.

Index 4.2
14.12.2019, 17:07:49

Melania e perversa, cand barbatsu batjocoreste pe toata lumea , ea nu zice nimic, da ia sa zici ceva de Baron , ca-ti sare in cap ca o matza turbata!Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face, da curbele ce au ocupat casa alba ilegal in 2016, au reusit sa -si bata joc de AMerica !

-6 (14 voturi)
gelu straton
14.12.2019, 17:20:42

impusca-te taica

+2 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (52)