Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Cât a plătit un american întors din China pentru un test de coronavirus

8
26 Feb 2020 15:02:33
Autor: Cristina Ene
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Un american care s-a testat pentru coronavirus după ce a început să aibă simptome asemănătoare gripei la revenirea din China, a primit facturi medicale de aproape 3.500 de dolari.

Întors luna trecută dintr-o călătorie de serviciu în China şi acuzând simptome de gripă, Osmel Martinez Azcue  s-a testat pentru coronavirus la un spital din Florida. Două săptămâni mai târziu, a primit şi nota de plată: 3.270 de dolari.
 
Bărbatul, care lucrează la o companie de dispozitive medicale şi are un salariu anual de 55.000 de dolari, renunţase la asigurarea sa de sănătate completă de 400 de dolari pe lună asigurată prin Legea privind protecţia şi îngrijirea accesibilă (Affordable Care Act).

El a ales să plătească o asigurare de sănătate limitată cunoscută ca „junk plans” cu un cost la jumătate, dar care nu acoperă boli preexistente şi nici toate cheltuielile medicale care ar putea fi necesare în anumite cazuri.

Americanul ar putea plăti şi mai mult pentru testul de coronavirus

 
După testele pentru coronavirus, bărbatul s-a trezit că are de plătit din buzunarul propriu 1.400 de dolari însă doar dacă poate dovedi că gripa sa nu e legată de boli preexistente. Pentru asta el trebuie să furnizeze datele sale medicale din ultimii trei ani.
 
Potrivit the Independent care citează Miami Herald, spitalul nu a emis toate facturile medicale şi e posibil ca bărbatul să suporte şi alte costuri după ce s-a testat pentru coronavirus.
 
„Cum se aşteaptă ei ca cetăţenii să participe la combaterea riscului de transmitere dacă spitalele sunt gata să te taxeze u 3.270 de dolari doar pentru un test de sânge şi un tampon nazal”, s-a revoltat bărbatul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Goguţă
26.02.2020, 15:28:11

Daca 400 de dolari pe lunăeste asigurarea prin Legea privind protecţia şi îngrijirea ACCESIBILA (Affordable Care Act). ma intreb cat costa una neaccesibila. Oricum dintrun salariu de 4.500 $/luna 400 se duc pe asigurare, or mai fi si ceva impozite pe venit, o chirie sau o ipoteca, nici in SUA nu e raiul pe pamant...

+1 (3 voturi)
Costica vasile
26.02.2020, 16:28:34

Goguta.....cat adevar graiesti ! Mai bine in Romanica cu....venitul minim garantat de ....nascase ca prim ministru si ilevici....presedinte !!!!

Ratacitul
26.02.2020, 17:16:43

Daca nu ai asigurare de la compania angajator atunci o asigurare pentru familie porneste d la 1000USD in sus. Si nu crede ca acopera totul 100%, ai un deductible de 1000-2000 usd si un copay de 5-25% in dependenta de asigurare si tipul serviciului.

+1 (1 vot)
un cetatean european
26.02.2020, 17:42:26

goguta doar daca te uiti la balanta emigrantilor, numarul rusilor emigrati in SUA din rusia e de cateva milioane, celor emigrati din SUA in rusnacia e de cateva....ZECI. No fi raiul pe pamant dar nici asa naspa ca-n rusnacia

Necula Mario
26.02.2020, 17:45:22

Tipic gandire si mentalitate de Mocangii... CINEVA trebuie sa plateasca facturile. Mocangii doresc ca ALTII sa le plateasca facturile... NOTA ptr. Mocangii Mioritici( inclusive Cristina Ene) : Asistenta Mediacala , este in SERVICIU , nu in drept ... Bunurile si serviciile trebuiesc platite , si de de alltii, ci de cei care folosesc serviciile... In plus , de cand Democratii au fortat Sistemul Mewdial American Privat , sa trateze pe orcine , inclusive pe Ilegali care aduc tot felul de boli tropicale si de mult eradicate in US , ceilalti cetateni Trebuie sa acopere facture si ptr. ilegali... In plus , in US , pacientii nu mor si se infecteaza prin asa zisle spitale precum in cloaca de Romania... DE notat deasemnea ca Affordable care Act , este ramasita comunista a lui Obama , cand a Nationalizat Sistemul Medical din US in 2014 , si care a fost imdiat eliberat de Presedintele TRump si de Congresul American , cand datorita Nationalizarii Sistemului Mediacl din US , perpetrt de Democrati cca. 150 milioane personae si-au pierdut asistenta medicala , si in schimb au fost fortati de neo marxistii Democrati sub pedepse de amenzi si eventual incarcerare , sa cumpere , asigurare de Stat , care costa intre 2000 si 4000 $ / luna , si pe care nimeni nu o putea cumapara. Iar cei care o cumparau , nu primeau absolut nici in fel de asistenta medicala... Asta este unul din cele 1001 motive ptr. care gloatele americane s-au rasculat la urnele de vot , si acesta este unul din motivele ptr. care astazi , Presedintele americii se numeste : Donald Trump... Astazi oricine in US are posibiliatea sa cuumpere tot felul de asigurari medicale. Dar Idiotii si Mocangii , doresc ca altii sa le plateasca serviciile medicale , precum in Romnaia si Colhozul europrean...In schimb individual din articol , se pare ca are bani sa calatoreasca ... Mdaa...Concluzia Fake News si a crwaturilor ei : trollii : US = Bad ; Romania = Paradis... Minus ptr. articolul propagandistic. Incomplet, ignorant , Astazi , sunt peste 180 Milioane de personae in US , care sunt foarte multumite , atat cu doctorii de familie cat si cu specialistii , si cu planurile lor de asigurare medicala Privata...In schimb sunt tratati de FAKEW NEWS , de aberatii precum cea de mai sus.,.. vai de capul vostru...Dar vaorba veche : Ce nu stii , nu stii... Succes cu asistenta medicala "gratuita" din Romania...

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)