Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Caz de viol rezolvat după 36 de ani: victima a cerut analizarea probelor ADN cu noile tehnologii

0
19 Aug 2019 04:34:37
Autor: Cristina Ene
FOTO AFP
FOTO AFP

O femeie din Florida agresată sexual în urmă cu 36 de ani, după ce un bărbat străin a intrat peste ea în casă, şi-ar putea găsi dreptatea după ce noile tehnologii de analiză ADN au putut confirma identitatea violatorului. Recent tot mai multe cazuri nerezolvate de viol şi crimă  au fost redeschise în SUA, autorii fiind identificaţi pe baza analizelor ADN posibile în prezent.

Atacul a avut loc pe 22 august 1983, la locuinţa victimei din Coral Springs, Florida. Femeia dormea când un bărbat a intrat peste ea în casă şi a ameninţat-o cu un cuţit. După ce a violat-o i-a spus: „Te iubesc de luni de zile”.
 
Femeia a oferit o descriere a bărbatului: un bărbat alb, slab, şaten, mirosind puternic a parfum şi cu accent sudic.
 
Probele de ADN au fost trimise la un laborator criminalistic, însă tehnologile de analiză disponibile la acea vreme nu au permis identificarea unui suspect.
 

Victima a luat legătura cu poliţia după ce a aflat de noile metode de analiză a probelor ADN

 
Cazul a rămas nerezolvat până când, 36 de ani mai târziu, victima a mers din nou la poliţie după ce a văzut documentare despre modurile în care anchetatorii analizează probele ADN pentru a rezolva cazurile.
 
Poliţia a retrimis probe la un laborator de criminalistică pentru a fi reanalizate cu tehnologiile actuale. Pe 27 iunie, anchetatorii au putut confirma că o mostră de ADN prelevată de pe hainele victimei aparţinea unui infractor care ispăşea deja o pedeapsă cu închisoarea.
 
Bărbatul, condamnat după ce a jefuit o bancă în Virginia de vest, este acum acuzat şi de viol sub ameninţarea cu o armă şi urmează a fi extrădat în Florida.
 
Timothy Norris FOTO CNN

Suspectul atacase şi alte femei

 
Bărbatul în vârstă de 60 de ani mai fusese arestat pentru agresiuni în formă agravată, după ce răpise o femeie.
 
Un caz similar de viol, în care un bărbat a agresat o femeie după ce a intrat peste ea în casă, petrecut tot în anii 80, a fost rezolvat la începutul acestui an.
 

Tot mai multe cazuri nerezolvate sunt redeschise datorită posibilităţii de analiză a ADN-ului

 
Cazul cel mai remarcabil este cel al Ucigaşului Statului de aur (porecla statului California) despre care se presupune că ar fi comis 12 crime şi peste 50 de violuri în anii 70 şi 80. Decenii întregi nu au putut fi identificaţi posibili autori ai acestora. Abia 42 de ani mai târziu autorităţile l-au putut identifica pe Joseph James DeAngelo după ce i-au descoperit ADN-ul pe un site de cercetare genealogică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii