Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Cazul Epstein: Ghislaine Maxwell, găsită vinovată de infracţiuni sexuale de un tribunal din New York, îşi va afla sentinţa la 28 iunie

1
15 Jan 2022 14:45:20
Autor: News.ro
Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell FOTO EPA-EFE
Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell FOTO EPA-EFE

Britanica Ghislaine Maxwell, fosta parteneră şi asociată a lui Jeffrey Epstein, un investitor american în fonduri speculative acuzat de trafic şi abuz de minori care s-a sinucis în închisoare în 2019, a fost găsită vinovată de un tribunal din New York de o serie de infracţiuni sexuale, în special de trafic cu fete minore între 1994 şi 2004. Potrivit documentelor judiciare, ea îşi va afla sentinţa în 28 iunie.

Judecătoarea Alison Nathan a semnat documentele prin care audierea pentru anunţarea sentinţei lui Maxwell va avea loc la 28 iunie, la ora 11.00.
 
Maxwell, care a pledat nevinovat, riscă mai mulţi ani de închisoare. Ea a fost prezentată la proces ca o "predatoare sofisticată", un personaj-cheie în sistemul pus în funcţiune de Epstein, căruia i-a fost "mână dreaptă" şi "parteneră în amor".
 
Ghislaine Maxwell, 60 de ani, a fost judecată de la sfârşitul lui noiembrie de un tribunal federal din Manhattan pentru şase capete de acuzare, în special de furnizare de minore fostului partener, Jeffrey Epstein. 
 
Ghislaine Maxwell a fost arestată la 2 iulie 2020. Fiica magnatului media Robert Maxwell, decedat în 1981, ea a fost acuzată în mai multe plângeri de faptul că a adus fete în apartamentul de lux de la Manhattan al lui Epstein.
 
Într-un articol publicat în 2003 în Vanity Fair, Jeffrey Epstein o prezenta drept ”cea mai bună prietenă” a sa.
 
Ghislaine Maxwell a dispărut din cercurile mondene, pe care le frecventa asiduu, după moartea lui Epstein, găsit spânzurat în celulă, într-o închisoare de la New York, la 10 august 2019. Autopsia a conchis că este vorba despre o sinucidere.
 
Acest fost investitor în fonduri speculative a fost arestat la 6 iulie 2019 pe un aerodrom în New Jersey, la întoarceerea din Franţa, în baza unor acuzaţii de trafic sexual şi conspiraţie în vederea traficului sexual. El risca 45 de ani de închisoare.
 
În cazul Epstein este implicat şi prinţul Andrew, un apropiat al investitorului, care este acuzat de abuzuri sexuale. Prinţul Andrew a dezminţit "categoric" astfel de acuzaţii într-un interviu considerat dezastruos de BBC în noiembrie 2019. În ciuda negărilor sale, prietenia cu omul de afaceri american şi scandalul creat l-au determinat pe prinţ să se retragă din viaţa publică.El  a renunţat la titlurile sale militare şi patronajul asociaţiilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stengaru Cosmin
15.01.2022, 22:50:16

............ Cam manipulator articolul .... specific presei miluite .

-18 (18 voturi)
Modifică Setările