Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Cine sunt apropiaţii lui Trump care au fost condamnaţi în investigaţii legate de raportul lui Robert Mueller

10
16 Nov 2019 13:26:52
Autor: Ştefana Radu
Roger Stone a fost condamnat de justitia americana FOTO Adevarul
Roger Stone a fost condamnat de justitia americana FOTO Adevarul

Prietenul vechi al preşedintelui Donald Trump, Roger Stone, a fost găsit vinovat pentru şapte capete de acuzare, inclusiv obstrucţionarea justiţiei, susţinerea unor declaraţii false în faţa unui comitet din Camera Reprezentanţilor şi intimidarea martorilor, vineri, devenind astfel a şasea persoană condamnată în cazuri care au legătură cu investigaţiile procurorului special Robert Mueller, scrie site-ul de ştiri Axios.

De ce contează: Condamnările şi presupusele acţiuni infracţionale implică oameni care au legături cu Trump.
 
Contextul general: Presupusa activitate infracţională printre asociaţii lui Trump se extinde dincolo de ancheta lui Mueller privind Rusia. Procurorii generali investighează afacerile avocatului personal al preşedintelui, Rudy Giuliani, în Ucraina.
 
Cine sunt cei condamnaţi:
 
  • Roger Stone: condamnat pentru obstrucţionarea justiţiei, mărturie mincinoasă în faţa unui comitet din Camera Reprezentanţilor şi intimidarea martorilor. El a mai minţit Congresul în legătură cu eforturile sale de a afla mai multe despre momentul în care WikiLeaks avea să publice emailuri compormiţătoare despre candidata democrată la prezidenţialele din 2016, Hillary Clinton.
  • Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Trump, în 2016: Condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare în luna martie a acestui an pentru fraudă bancară şi fiscală şi infracţiuni legate de rolul său de consultant politic în Ucraina.
  • Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump: a primit o sentinţă de 3 ani de închisoare în decembrie 2018, pentru evaziune fiscală, fraudă bancară, pentru că a minţit Congresul şi pentru diferinte nereguli financiare din campanie.
  • George Papadopoulos, fostul consilier de campanie al lui Trump: condamnat pentru că i-a minţit pe anchetatori în legătură cu contactele sale din Rusia. El a stat 12 zile în închisoare şi în luna octombrie a depus actele pentru a candida pentru locul fostei republicane de California Katie Hill.
 
Au pledat „vinovat”:
 
  • Rick Gates, fostul preşedinte de campanie al lui Trump: a pledat vinovat în februarie 2018 pentru consipraţie şi pentru că a minţit FBI-ul. Sentinţa sa a fost amânată de câteva ori, el cooperând în mai multe anchete, inclusiv cea care-l viza pe Stone. Data de pronunţare a sentinţei este programată pentru 17 decembrie, potrivit NBC News. 
  • Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate naţională: generalul în retragere a pledat vinovat pentru că a minţit FBI-ul în decembrie 2017 şi încă îşi aşteaptă sentinţa. 

Richard Pinedo: californianul a fost condamnat la 6 luni de închisoare în octombrie 2018, pentru că a vândut numere de conturi bancare unor ruşi care erau implicaţi în manipularea alegerilor din 2016.

Avocatul olandez Alex van der Zwaan: a pledat vinovat pentru că i-a minţit pe inestigatorii federali în legătură cu serviciile sale pentru firma de avocatură Skadden, Arps, Meagher and Flom LLP and Affiliates în 2012. El a fost condamnat la 30 de zile în închisoare şi a primit o amendă de 20.000 de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Michael Michael
16.11.2019, 13:38:45

Puteau sa nu fie implicati si fii lui Isarel, in astfel de combinatii? Misca oare ceva fara ca jidanii sa aiba macar un deget bagat acolo?

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
16.11.2019, 16:59:30

Ukraina a fost pregatita ca anexa a IZRAEL-ului de aceea si Presedintele si Primul Ministru sunt ovrei.

spaima vitelor
16.11.2019, 13:46:57

Deci toti au fost gasiti vinovati pt ceva care nu are legatura cu Trump. Mai mult: jumate din ei sunt victime ale unor inscenari sau a unor procese in care FBI a ascuns probe care-i discriminau :))) In curand o sa fie finalizate si publicate cele 2 anchete desfasurate de procurori care NU sunt cateii mafiei democrate: ancheta despre fabricarea dosarului anti-Trump la Kiev si ancheta despre mafia democrata din FBI CIA si Justitia americana cu Clintoneasa pe poste de catea suprema. Sa vedeti atunci tacere perfecta in FAKE NEWS :)))

-1 (3 voturi)
spaima vitelor
16.11.2019, 13:49:24

@Stefana Radu: nimic despre audierea marii ambasadoare SUA la Kiev de ieri, in care a zis: ''nu am cunostinta ca Trump(Dl Trump pt tine) sa fi comis o incalcare a legii sau regulilor diplomatice''???

0 (4 voturi)
spaima vitelor
16.11.2019, 14:01:19

@Stefana Radu:a cum 18 zile, de Stefana Radu: ''Trunp edevina' ca se ia dupa FoxNews: adevarul.ro/international/statele-unite/ce-cred-generalii-americani-despre-trump-impulsiv-ia-decizii-baza-informatiilor-vazute-fox-news-1_5db819f25163ec42717e15ae/index.html. Acum 2 zile, de Calin Mihai, 'Trunp edevina' ca se ia dupa FAKE NEWS CNN: https://adevarul.ro/international/statele-unite/trump-stopat-operatiune-flotei-marea-neagra-reactie-cnn-1_5dccf4435163ec427100275d/index.html. Deci dupa cine ar trebui sa se ia'Trunp', 'jurnalisto'??? Dupa externele Adevarului ??? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările