Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Cine este „Copilul anului 2020”, desemnat pentru prima dată de revista Time

6
5 Dec 2020 10:42:47
Autor: Afrodita Cicovschi
Gitanjali Rao Foto Time
Gitanjali Rao Foto Time

Revista Time desemnează încă din 1927 titlul „Omul anului”, în acest an înfiinţând o nouă categorie - „Copilul anului” -, distincţie care atrage atenţia asupra tinerilor care au o influenţă pozitivă asupra comunităţii din care fac parte.

Astfel, primul beneficiar al distincţiei „Copilul anului 2020” este Gitanjali Rao, o adolescentă de 15 ani din Statele Unite.  Adolescenta s-a făcut remarcată încă de acum câţiva ani după ce a inventat un dispozitiv mobil pentru detectarea plumbului în apa potabilă, dar şi a unei aplicaţii care depistează hărţuirea online, scrie Digi24.
 
Gitanjali Rao a fost aleasă dintre 5.000 de nominalizaţi la titlul de „Copilul anului 2020”.
 
Într-un interviu acordat actriţei şi activistei Angelina Jolie, laureata a spus că speră să-i poată inspira şi pe ceilalţi copii să vină cu idei pentru a rezolva problemele lumii. Adolescenta vrea să studieze genetica şi epidemiologia la celebrul Massachusetts Institute of Technology (MIT).
 
Revista „Time”, care acordă titlul de „Omul anului” încă din 1927, susţine că noua categorie, „Copilul anului”, pe care a instituit-o începând de anul acesta, este o modalitate de a scoate în evidenţă tinerii care au o influenţă pozitivă asupra comunităţilor lor.
 
Anul trecut, titlul de „Omul anului” i-a revenit, la numai 16 ani, activistei suedeze de mediu Greta Thunberg, cea mai tânără persoană care a obţinut acest titlu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
5.12.2020, 10:57:00

Felicitari adevarului, pt ca de ieri nu mai raspandeste Teoria Conspiratiei ca ''nu sunt dovezi de frauda in SUA'', si pt ca astfel nu zadarniceste aflarea adevarului despre FRAUDA ELECTORALA masiva petrecuta in SUA. In speranta ca adevarul o sa inceapa sa prezinte de luni dovezile explozive de FRAUDA ELECTORALA devenite publice de cel putin 2 saptamani, President Elect Spaima Vitelor doreste redactiei refacere grabnica dupa implantul de coloana vertebrala!

-1 (7 voturi)
Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
5.12.2020, 10:57:59

Corectie: *DUREROSUL implant...

-4 (8 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
5.12.2020, 12:10:06

In mod clar fata este foarte inteligenta si va lucra in cercetare. Si pentru ca se afla in SUA, capacitatile ei vor fi folosite la maxim. SUA ramane INCA "tara tuturor posibilitatilor" (lozinca aparuta in anii 70 prin care se exprima in cateva cuvinte esenta succesului american: in SUA au succes toti cei care sunt inovatori intr-un domeniu, au idei de afaceri viabile sau pur si simplu stiu o meserie si sunt harnici). In acest context cel mai mare pericol pentru SUA si implicit pentru tarile care se afla sub "umbrela" SUA este ca aceasta tara sa se tranforme intr-un stat de intretinuti, de asistati social...trimitere catre politicienii de extrema stanga care se ascund in spatele lui Biden....

-9 (11 voturi)
Popa Pius
5.12.2020, 13:30:26

Vai, cum de n-a ieșit prima ”speciala” Greta...

-1 (3 voturi)
Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
5.12.2020, 14:13:04

Iarna????

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările