Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Comitetul juridic din Camera Reprezentanţilor recomandă punerea sub acuzare a lui Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului

5
13 Dec 2019 17:28:23
Autor: Ştefana Radu
Donald Trump ar putea deveni al treilea presedinte pus sub acuzare din istoria SUA FOTO Arhiva
Donald Trump ar putea deveni al treilea presedinte pus sub acuzare din istoria SUA FOTO Arhiva

Un comitet controlat de democraţi, din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, a aprobat acuzaţiile de abuz de putere şi obstrucţionare, formulate împotriva preşedintelui republican Donald Trump, vineri, astfel devenind aproape cert că acesta va deveni al treilea preşedinte din istoria SUA care va fi pus sub acuzare, informează Reuters.

Comitetul juridic al Camerei Reprezentanţilor a votat potrivit liniilor partidului, pentru aprobarea unui articol de impeachment care-l acuză pe Trump de abuz de putere, prin faptul că a pus presiune pe Ucraina ca să deschidă o anchetă care-l să-l vizeze pe adversarul său politic, Joe Biden.

Comisia a susţinut şi cel de-al doilea articol care îl acuză pe Trump de obstrucţionarea investigaţiei Congresului, legată de acest scandal.

Camera Reprezentanţilor în sesiune plenară, acolo unde democraţii deţin majoritatea, va aproba cel mai probabil acuzaţiile, săptămâna viitoare, încheind procesul de impeachment şi trimiţându-l pe Trump pentru proces în Senat în câteva săptămâni. Însă este puţin probabil ca această cameră condusă de republicani să-l găsească vinovat pe preşedinte şi să-l îndepărteze din funcţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Goicea Niculae
13.12.2019, 20:26:46

Cu aceasta farsa ,loserii democrați și-au asigurat disprețul tuturor emericanilor cinstiti și patrioți.

+3 (3 voturi)
Smeritu Pahomie
13.12.2019, 22:00:08

.....toti democratii complotisti sunt evrei .....desi TRUMP a ajutat IZRAEL-ul mai substantial decat oricare alt presedinte.... Tot Circul asta dauneaza imens imaginii USA pe tot pamantul si mediului de afaceri, e mai mult decat un sabotaj si tradare / sedition.

+3 (3 voturi)
Necula Mario
13.12.2019, 21:01:46

Hi,hi, hi... Acum astepatam votul din Camera reprezentantilor... Electoratul din 31 de districte , din diferite state , care si-au ales un Democrat , anul trecut , ca reprezentativ , promitand ca, eceste reprezentativ este moderat , lucid si serios , acum sunt fortati sa puna cartile pe fata si sa voteze... In aceste 31 districte electorale , din diferite state , electoratul , a votat ptr. Trump , in 2016... Miss America(Nancy Pelosi) o radical se Stanga , a crezut ca este in control. Si ca isi va tine turma. Dar Pacientii , au deturnat turma Democrata din Camera Reprezentativa , si au forta-o pe Mis America , sa meara pe aceasta carare , impotriva dorintei ei. Ea stie ce se va intampla cu acesti 31 asa zisi "moderati" , si daca neo marxistii pierd 35- 37 locuri , Miss America , nu va mai fi Speaker of The House , si Democratii vor pierde majoritatea , din nou in Camera Reprezentantilor...Si deci mascarada si circul din ultimii 3 ani , nu va mai avea loc...

+3 (3 voturi)
Index 4.2
14.12.2019, 17:12:16

Jig0di@ conservatoare trebuie deconspirata si aratata cu degetu ca sa vada pleava de dreapta cu cine votara in 2016!

Ncita Co
15.12.2019, 03:43:54

Mai trebuia un articol, abuz de putoare, că mai mult mu face în casa albă.

Modifică Setările