Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Corespondenţa Trump-Kim Jong Un, dezvăluită într-o carte în curs de apariţie a celebrului jurnalist Bob Woodward

0
13 Aug 2020 16:05:52
Autor: George-Andrei Cristescu
Liderul nord-corean Kim Jong-un şi preşedintele SUA, Donald Trump
Liderul nord-corean Kim Jong-un şi preşedintele SUA, Donald Trump

O nouă carte a celebrului jurnalist american de investigaţii Bob Woodward dezvăluie corespondenţa inedită purtată între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, care califică relaţia sa cu miliardarul de la Casa Albă drept demnă de un „film fantastic“, transmite miercuri AFP.

Relaţia dintre cei doi lideri s-a aflat în centrul diplomaţiei dintre Washington şi Phenian, fluctuând de la insulte şi ameninţări de război până la o declaraţie de dragoste din partea lui Trump, notează France Presse.
 
Pentru noua sa carte, Bob Woodward şi-a procurat cele 25 de scrisori „care nu au mai fost făcute publice până în prezent“, schimbate între cei doi lideri, explică editura americană Simon&Schuster.
 
În scrisorile lor, „Kim descrie legătura dintre cei doi lideri ca fiind demnă de un ''film fantastic'', în vreme ce liderii se lansează într-un menuet diplomatic extraordinar“, afirmă editorul pe pagina dedicată cărţii pe site-ul Amazon.
 
Cartea, ce poartă titlul „Rage“ şi va apărea la 15 septembrie, este o continuare a celei publicate de acelaşi autor în 2018, „Fear: Trump în the White House“.
 
Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit de trei ori, prima dată în iunie 2018, în Singapore, cu ocazia unui summit considerat atunci istoric.
 
Negocierile privind denuclearizarea Phenianului nu au progresat însă, aflându-se chiar într-un punct mort de la eşecul celui de-al doilea summit, desfăşurat în februarie 2019 la Hanoi.
 
Aceasta nu l-a împiedicat pe preşedintele american să laude cu regularitate relaţiile sale cu Kim Jong Un, mergând chiar până la a spune că s-au 'îndrăgostit' unul de celălalt.
„Mi-a scris scrisori foarte frumoase, sunt scrisori minunate. Ne-am îndrăgostit“, le-a spus în septembrie 2018 preşedintele unor susţinători.
 
Jurnalistul Bob Woodward este cunoscut pentru dezvăluirile sale din scandalul Watergate, care a dus la demisia preşedintelui american Richard Nixon în 1974.
 
Trump a încercat în mai multe rânduri să discrediteze cartea precedentă a lui Woodward, numind-o o 'glumă' şi o 'escrocherie'.
 
Totuşi, în ianuarie a afirmat că a discutat cu jurnalistul pentru această nouă carte.
 
„Am fost intervievat de un jurnalist foarte, foarte bun“, a spus preşedintele la Fox News. „Pot spune (că a fost) Bob Woodward. El a spus că a făcut ceva şi de data asta am zis: poate că o să iau loc“, a adăugat Trump. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările