Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Coronavirus: Peste 50.000 de noi cazuri confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Nivel record de la începutul pandemiei în SUA

1
2 Jul 2020 06:29:44
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

În SUA s-a stabilit un nivel record de la începutul pandemiei după ce au fost confirmate nu mai puţin de 52.898 de noi cazuri cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

Numărul cazurilor de Covid-19 de pe teritoriul Statelor Unite a ajuns la 2.7 milioane şi este într-o creştere îngrijorătoare, fapt ce a dus la impunerea unor noi restricţii în unele state. 

Miercuri, în statul Texas au fost raportate 8.076 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cu peste 1.000 de cazuri faţă de ziua precedentă, relatează Hotnews.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore se ridică la 706, de la începutul pandemiei şi până în prezent, pe teritoriul Statelor Unite, bilanţul persoanelor decedate fiind de 128.028. Unele state au decis să impună noi restricţii pentru stopa apariţia unui nou val de Covid-19. 

În California se închid barurile, restaurantele, cinematografele, dar şi alte facilităţi din cauza numărului foarte mare de infectări. Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decis miercuri să fie închise toate locaţiile cu servire în spaţii închise din Los Angeles şi alte 19 comitate ale statului. Interdicţia se va aplica pe o perioadă de minim 3 săptămâni, până când valul de îmbolnăviri nu va mai fi la cote alarmante. 

Guvernatorul Gavin Newsom a precizat că numărul spitalizărilor şi a deceselor cauzate de Covid-19 a crescut îngrijorător în cel mai populat stat din SUA, în special după weekendul în care a avut loc Memorial Day. 110 persoane din statul California au murit din cauza infectării cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore.

Guvernatorul statului Michigan a anunţat închiderea unui număr mare de baruri pe care le-a identificat ca fiind originea unor noi focare. În Oregon şi în Pennsylvania a devenit obligatorie purtarea măştilor şi în spaţiul public, din cauza numărului mare de cazuri şi de spitalizări. 

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gabriel din Bugeac
2.07.2020, 09:29:09

Intr-adevăr, SUA "ie" number one.