Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Coronavirus afectează serios călătoriile în SUA. A fost impusă interdicţie de călătorie străinilor care au fost recent în China

4
3 Feb 2020 19:14:22
Ruslan Bocancea

Administraţia Preşedintelui Trump a emis un ordin prezidenţial prin care a suspendat temporar intrarea în SUA a resortisanţilor străini care au fost în China în ultimele 14 zile.  Acest ordin a fost dat pentru siguranţa naţională, în vederea evitării pericolului de răspândire a coronavirusului.

Cetăţenii americani sau rezidenţii permanenţi care au călătorit în Provincia Hubei, China, cu 14 zile înainte de călătoria lor în SUA, vor fi plasaţi automat în carantină la intrarea pe teritoriul american.

Ordinul a intrat în vigoare pe 2 februarie 2020 şi este dat pe perioada nedeterminată.  Situaţia care a generat acordarea acestuia urmează a fi reevaluată periodic de către autorităţile americane.  Textul integral al acestui ordin poate fi accesat AICI

Nici cetăţenii străini care au obţinut vize de imigrant de la Consulatele SUA din ţările de origine nu rămân neafectaţi de această interdicţie de călătorie. 

Cu toate acestea, intedictia de călătorie NU se aplică următoarelor categorii de persoane, deşi au fost recent în China: 

Cetăţenilor americani şi posesorilor de Green Card, cât şi soţilor, soţiilor şi copiilor minori ai acestora.

Părinţilor care au copii cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi ai Statelor Unite.  Drept urmare, părinţilor posesori de vize de muncă H-1B, vize de turist B-1/B-2, vize de student F-1, J-1 sau vize pentru abilităţi extraordinare O-1, ai căror copii, sub 21 de ani şi necăsătoriţi, sunt cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi, le este permisă intrarea în Statele Unite.

Fraţilor cetăţenilor sau rezidenţilor permanenţi, cu condiţia să aibă sub 21 de ani şi să fie necăsătoriţi.

Cetăţenii străini care au vizitat doar Macau şi Hong Kong, două dintre regiunile autonome ale Chinei.

Se aşteaptă ca interdicţia să afecteze semnificativ călătoriile de afaceri dintre China şi SUA.  Cei care încearcă să „păcălească sistemul” şi să ocolească această interdicţie vor fi sancţionaţi aspru.  Aceştia îşi asumă riscul de a fi deportaţi şi de a li se interzice pe viaţă să mai călătorească în SUA.

Dacă va regăsiţi în categoria celor care le este permisă intrarea în SUA, deşi au avut contact cu teritoriul chinez, este recomandat să aveţi următoarele în vedere: 

Timpul de aşteptare pentru a parcurge formalităţile de imigrare la intrarea în SUA poate fi considerabil crescut, având în vedere că implementarea ordinului prezidenţial este la început.  Este foarte important să vă menţineţi calmul în interacţiunea cu ofiţerii CBP (U.S. Customs and Border Protection), pentru a evita orice alte situaţii nedorite.

Cei care se încadrează în una dintre excepţiile menţionate mai sus este oportun să aibă asupra lor documentele care dovedesc condiţia lor, cum ar fi copia certificatului de căsătorie, dacă sunteţi căsătorit(ă) cu un cetăţean american sau rezident permanent.

Dacă nu va înscrieţi în nicio excepţie, este indicat să aşteptaţi 14 zile de la călătoria în China până să încercaţi să intraţi în SUA.  Este indicat să aveţi documentele care dovedesc itinerariul urmat în cele 14 zile anterioare călătoriei în China, precum şi documente suport în susţinerea acestuia, cum ar fi paşaportul cu vizele şi ştampilele de intrare/ieşire, chitanţele de la hotel şi orice altceva consideraţi a fi relevant.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

aprozar
3.02.2020, 19:22:52

Primaru din Cluj a zis ca-i ia pe srilankezi . Ar putea sa-i ia si pe chinezi ca oricum la Cluj se organizeaza Untold

+1 (1 vot)
Index 4.2
3.02.2020, 19:31:30

Deci pana la urma toata lumea poate zbura in America! Ramane ca la inceput!

-1 (1 vot)
aprozar
3.02.2020, 19:50:15

Da pana cand ii toarna turnatorii la securitate . Si atunci ii aresteaza .

+1 (1 vot)
Index 4.2
3.02.2020, 21:01:10

Adica Trump Jr e cum era Nicu Ceausescu la noi!?

-1 (1 vot)