Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Coronavirus: Pentagonul a ordonat oprirea deplasărilor trupelor americane în străinătate timp de 60 de zile

2
26 Mar 2020 06:40:46
Autor: M. Teodorescu
Pentagonul a anunţat miercuri 53 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul forţelor sale, la un nivel total de 227 la nivel mondial. FOTO EPA
Pentagonul a anunţat miercuri 53 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul forţelor sale, la un nivel total de 227 la nivel mondial. FOTO EPA

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a emis un ordin de oprire a deplasărilor în străinătate ale trupelor americane, timp de 60 de zile, pentru a limita răspândirea coronavirusului între soldaţi, a declarat miercuri Esper, transmite Reuters.

Esper a spus într-un interviu că ordinul se aplică tuturor forţelor din SUA, personalului civil şi familiilor, dar a menţionat că vor exista unele excepţii.

„Scopul este să ne asigurăm că nu aducem virusul acasă, infectându-i pe alţii, că nu îl vom răspândi în jurul armatei”, a spus Esper.

Măsura este de departe cea mai amplă până în prezent şi va afecta forţele armatei americane din întreaga lume. Esper a spus că o excepţie de la acest ordin este pentru retragerea trupelor din Afganistan, care va continua.

Statele Unite s-au angajat să reducă numărul trupelor sale din Afganistan la 8.600, în 135 de zile de la semnarea acordului cu talibanii, luna trecută.

O retragere completă a tuturor forţelor americane şi ale coaliţiei trebuie să aibă loc în termen de 14 luni de la semnarea acordului, în cazul în care talibanii îşi vor respecta angajamentele asumate.

Armata americană a mai anunţat miercuri că a crescut nivelul de protecţie a sănătăţii la bazele din întreaga lume, din cauza răspândirii coronavirusului, în urma creşterii persistente a nnmărului de infecţiilor la nivelul trupelor sale.

Pentagonul a arătat că ridicarea stării de protecţie a sănătăţii la nivelul Charlie, al doilea cel mai ridicat nivel arată că virusul se transmite la nivelul comunităţilor.

Pentagonul a anunţat miercuri 53 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în rândul forţelor sale, la un nivel total de 227 la nivel mondial.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iosiv Varga
26.03.2020, 09:58:50

Cel mai intelept lucru ar fi sa plece acasa cu toate trupele din lume si sa fie asigurata pacea mondiala.., !Coreea s-ar unii,Orientul Apropiat s-ar linistii ,Germania si implicit Europa s-ar elibera de santajul economic si militar al SUA ,altele si altele !

Ţepeş
26.03.2020, 10:17:34

Și Rusia ar fi vecină cu Marea Britanie.

Modifică Setările