Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Numărul de îmbolnăviri de Covid-19 înregistrate în SUA a depăşit totalul Chinei

5
27 Mar 2020 06:49:34
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Statele Unite au înregistrat, până în prezent, mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 decât oricare altă ţară din lume. Numărul a depăşit totalul Chinei şi este de peste 85.500, potrivit datelor Johns Hopkins University.

China are 81.782 de cazuri - înregistrate de la depistarea coronavirusului, la finalul anului trecut, în Wuhan (provincia Hubei) - şi este urmată de Italia, cu 80.589 de cazuri.

În SUA, ţară cu 330 de milioane de locuitori, au fost raportate aproximativ 1.300 de decese şi ea se află în urma Chinei, Italiei şi Spaniei.

Statul New York este cel mai afectat, cu mai mult de 74.000 de cazuri.

Întrebat joi după-amiază, în timpul unui briefing, în legătură cu cele mai recente cifre, preşedintele Donald Trump a spus că ele sunt „un omagiu adus mulţimii de teste pe care le-am făcut”. El a pus sub semnul întrebării datele care sunt transmise de la Beijing.

Vicepreşedintele Mike Pence a declarat că testele pentru Covid-19 sunt disponibile acum în 50 de state americane şi peste 552.000 de teste au fost realizate la nivel naţional.

Trump a stabilit un scop foarte ambiţios - să redeschidă ţara pe 12 aprilie, în Duminica Paştelui.

La nivel naţional, 3,3 milioane de americani se află în şomaj din cauza pandemiei. „Trebuie să se întoarcă la muncă. Ţara noastră trebuie să revină, se bazează pe asta şi cred că asta se va întâmpla destul de rapid”, a subliniat Trump.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

DoaroOpinie!
27.03.2020, 08:08:17

Astazi a devenit evident nivelul de contaminare din America! 17.500 noi cazuri pe zi(si cifra este asa de mica doar pentru ce nu sint in stare sa testeze mai mult), denota faptul ca virusul face ravagii de luni si luni de zile! Trump stia, a fost informat, dar a ordonat bagarea la secret a informatiei, a lasat ca virusul sa se raspindeasca masiv in toata lumea! Dupa Hard Power cu razboaiele, dupa esecul Soft Power, nefiind in stare sa produca si avind dificit enorm, acum a trecut la Dark Power cu minciuna si cu virusul! Important sa moara si capra vecinului!!!

Sorin Constantin
27.03.2020, 08:13:02

@ DoaroOpinie..., te-ai trădat, ești antiamerikakan, ești anti s(tupid)Trump, care este un simbol al demokrației mondiale, ca măine, poimîine voi afla că tu tragi cu katiușe în ambasada amerikakană de la Bagdad.

DoaroOpinie!
27.03.2020, 08:24:20

Deocamdata a tras Trump extrem de eficient cu virusul in China, UE, Iran si urmeaza Rusia, India,.... Oare mai are cineva nevoie de katiuse?! Dark Power este mult mai eficient! Si daca mai pui la socoteala si fake news, zecile de mii de trolli, CNN, BBC, avem the full picture!

Sorin Constantin
27.03.2020, 08:09:04

sTrump mai are puțin și va deveni unicul cetățean al SUA...Ce o să se facă omenirea fără filmele de la Holywood, ce se vor face oceanele și mările lumii care nu vor mai fi tulburate de portavioanele amerikakane...Dar din ce vor trăi ,,peștii" cu afaceri pe lîngă Deveselu sau MK ??? Prăpăd... Vom fi ocupați de ruși, care se vor apuca să bage în lagăre politicienii din România, pe motiv de hoție...!!!

+1 (1 vot)
Maleficio Decenu
27.03.2020, 09:30:23

Poate avem norocul cu un alt președinte decât marele Blond, virusul poste fi cântecul lui de lebădă conform sloganului ”Meik America greit eghein even whith a Virus” dar nici un sondaj despre părerea poporului american silenzio stampa peste tot.Dacă pică New Yorkul pică și marele Blond și vine Bidineaua cu var proaspăt.