Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Cu ce tip de interceptor va fi dotat scutul de la Deveselu?

12
27 Jun 2021 11:17:53
Autor: Viorica Marin
Scutul de la Deveselu
Scutul de la Deveselu

Navele militare americane vor fi în curând echipate cu interceptori SM-3 Block IIA capabili să doboare rachete balistice intercontinentale, relatează Bloomberg.  Noile sisteme vor echipa nave echipate cu sistemul de luptă Aegis, precum şi complexele de rachete terestre Aegis Ashore, în special desfăşurate pe baze din România şi Polonia.

Kathleen Hicks, secretar adjunct la apărare al Statelor Unite, a ordonat livrarea către US Navy a 11 noi rachete interceptoare SM-3 Block IIA care pot fi dislocate pe navele militare din Europa şi Pacific, relatează Bloomberg News Agency.
 
Conform informaţiilor, decizia a fost luată după testele care au confirmat capacitatea noii rachete de a intercepta rachetele balistice intercontinentale. În timpul operaţiunilor în cauză, efectuate la bordul distrugătorului USS John Finn, sistemul a doborât o rachetă implicată în simularea unui atac nord-coreean asupra insulelor Hawaii.
 
Decizia de a preda rachetele către Marina SUA a fost luată la sfârşitul lunii mai. 
 
Printre noile ameninţări luate în serios de Statele Unite se numără planorele hipersonice lansate de rachete balistice, precum sistemul Avangard dezvoltat de Rusia, precum şi rachetele de croazieră supersonice şi hipersonice.
 
Dezvoltate din 2006, sistemele SM-3 Block IIA urmează să înlocuiască rachetele SM-3 Block IA şi SM-3 Block IB aflate în prezent în serviciu. Noile sisteme vor echipa nave echipate cu sistemul de luptă Aegis, precum şi complexele de rachete terestre Aegis Ashore, în special desfăşurate pe baze din România şi Polonia.
 
În 2017, când Coreea de Nord a intensificat testele balistice lângă Japonia, guvernul japonez a declarat că este gata să cumpere sisteme Aegis Ashore. Cu toate acestea, în iunie 20200, Tokyo a anulat această decizie din motive tehnologice şi financiare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

iwillneverlookback2017 iwillneverlookback2017
27.06.2021, 12:08:08

Deci vom fi protejati. Stiti ca mare parte din costuirle bazelor NATO sunt platite de stat. Dar macar rusii cei rai nu ne vor acapara.

-5 (11 voturi)
Maleficio Decenu
27.06.2021, 12:43:23

Doamne ce a ajuns țara noastră,Deveselu era parcă contra amenințării iraniene acum se vede ce și cum s-a plșnuit de la bun început.Bine că nu au montat bazele de rachete pe malul Mării Negre nu aveam timp de riposte,de ruși ne-am scăpat în 7 de ani de beție comună,acum însărcinatul de afaceri David Muniz dă ”sfaturi” venite de la Înalta Poartă pe care Joiana&Co. le vor respecta cu sfințenie ”fanariotă”. Fraților plecați din țară cât mai puteți.

-7 (15 voturi)
inuendo
27.06.2021, 12:35:18

Cursa înarmării a scăpat de sub control. Printre vise de hegemonie globală, putem vedea spectrul autoanihilării complete. Clar nu va câștiga nimeni.

+7 (9 voturi)
Dop Le
27.06.2021, 13:19:51

Au aparut trolii rusi sa ne explice ei mai bine. Niste saracii ordinare.

0 (12 voturi)
Victor Nagy
27.06.2021, 13:33:02

.............. Articol ... bun pentru argumentarea tributului .... Dupa cum evolueaza lucrurile ...in max 2 ani , o delegatie militara rusa va vizita scutul ... cel putin vizita .. daca vor avea ce vizita .

-5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările