Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Cultivatorii ilegali de cannabis, arătaţi cu degetul pentru dispariţia apei în California

3
25 Jul 2021 16:45:58
Autor: George-Andrei Cristescu
California: Lacul Folsom, aproape complet secat FOTO EPA-EFE
California: Lacul Folsom, aproape complet secat FOTO EPA-EFE

Furtul de apă a ajuns la cote alarmante în California, unde autorităţile sunt nevoite să sporească paza în jurul conductelor în contextul apropierii celei mai calde şi mai uscate perioade a anului în acest stat din vestul Statelor Unite. Apa furată este folosită mai ales la creşterea culturilor de cannabis.

„Furtul de apă nu a fost niciodată atât de grav”, a declarat pentru CNN John Nores, şeful Agenţiei pentru combaterea culturilor ilegale de cannabis din cadrul Departamentului de Piscicultură şi Viaţă Sălbatică.

Conform The Guardian, peste 12 miliarde de galoane de apă - adică peste 45 de miliarde de litri - au fost furate în California în ultimii opt ani.

Autorităţile spun că hoţii fură din conductele de apă sau de la hidranţii de incendii, uneori recurgând la ameninţări şi la violenţă.

„Volumul de apă furată pentru a-şi uda culturile are un impact imens asupra localnicilor”, a spus Jeremiah LaRue, şeriful Comitatului Siskiyou, referindu-se la cultivatorii de cannabis.

Acest lucru are un impact negativ asupra agriculturii, triburilor de americani nativi şi a micilor comunităţi din California, care se confruntă deja cu seceta. De asemenea, afectează sursele de apă potabilă.

Ori California se pregăteşte să intre în cea mai caldă şi uscată perioadă a anului.

Oficialii dau asigurări că fac tot ce pot pentru a combate furturile de apă, înlăturând hidranţii, căutând surse suplimentare de apă şi sporind paza.

Potrivit lui John Nores, agenţia sa a prins peste 900 de cultivatori ilegali de cannabis şi a distrus aproape 650 de kilometri de conducte prin care apa râurilor era deturnată spre rezervoare improvizate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ionica Porumbel
25.07.2021, 17:12:20

Se prefigurează viitorul.

0 (2 voturi)
Pontus Euxinus
25.07.2021, 18:13:21

CA este un state condus de clica progresista globalista democrata, adica pesedeul american :) cand la conducere ai asemeena capete, rezultatul nu poate fi decat dezastruos

-4 (6 voturi)
Kongo-Müller
25.07.2021, 18:45:38

Au gasit si ei un vinovat, ca in evul mediu pe vremea inchizitiei. Avem seceta si vaca nu ma da lapte ? Baba vecina e de vina ca are o privire ciudata. Hai s-o ardem pe rug.

-1 (9 voturi)
Modifică Setările