Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

David Copperfield a fost forţat de o curte din Las Vegas să-şi dezvăluie un truc de iluzionism

5
20 Apr 2018 03:53:40
Autor: George-Andrei Cristescu
Avocaţii lui David au declarat că dezvăluirea trucului i-ar cauza daune financiare magicianului FOTO AFP
Avocaţii lui David au declarat că dezvăluirea trucului i-ar cauza daune financiare magicianului FOTO AFP

Magicianul american David Copperfield a fost forţat să-şi dezvăluie unul dintre trucurile care l-au făcut faimos după ce un participant la un spectacol de-al său din Las Vegas a susţinut că a fost rănit în timpul unui truc, relatează BBC.

Un turist britanic în vârstă de 58 de ani, Gavin Cox, a intentat un proces de neglijenţă, susţinând că a fost rănit în timp ce participa la unul din trucurile magice ale lui Copperfield.

Gavin şi-a dislocat umărul în timpul unei căzături şi pretinde că de atunci suferă de durere cronică şi leziuni cerebrale. Totuşi, magicianul a executat trucul de câteva sute de ori în trecut fără incidente.

Trucul, „Lucky #13”, are 61 de ani şi implică selectarea a 13 membri din public, aleşi la întâmplare, care dispar la un moment dat de pe scenă şi apar în spatele spectatorilor.

Avocaţii lui Copperfield, cel mai bine plătit magician din lume, au susţinut că dezvăluirea trucului i-ar cauza daune financiare iremediabile magicianului, însă o curte din Las Vegas a cerut, chiar şi aşa, o explicaţie. Astfel, producătorul executiv al lui Copperfield a fost nevoit marţi să dezvăluie trucul în faţa curţii.

După ce cei 13 participanţi sunt acoperiţi de cortine, aceştia sunt apoi grăbiţi prin pasaje secrete ascunse pe scenă, şi îndrumaţi printr-o o intrarea din spate a clădirii peantru a reapărea în spatele publicului.

În timp ce era condus prin pasaje de către scenarişti, Gavin a căzut pe jos şi s-a rănit. Acesta a fost dus apoi la spital cu un umăr dislocat. Ulterior, doctorii l-au diagnosticat cu leziuni cerebrale, avocaţii bărbatului susţinând că acesta a fost nevoit să plătească 400.000 de dolari pentru îngrijiri medicale.

Avocaţii au mai precizat că magicianul avea datoria să asigure un mediu sigur pentru participanţii din audienţă, Gavin pretinzând că pasajele erau pline de praf şi resturi de materiale. De cealaltă parte, Copperfield a susţinut că se asigurase anterior că pasajele sunt în regulă. Reprezentanţii resortului din Las Vegas unde a avut loc spectacolul au confirmat şi ei că pasajele erau întreţinute, avocaţii instituţiei declarând că „domnul Cox nu a alunecat ci s-a împiedicat singur”.

Deocamdată procesul nu a ajuns la un rezultat concret, Copperfield fiind aşteptat să depună o nouă mărturie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Adrian Foangă
20.04.2018, 10:38:41

L-a obligat sa dezvaluie trucul? era si greu sa-sti dai seama cum ajungeau aia in sala...ce sa zic.

+6 (6 voturi)
bivolul molatec
20.04.2018, 12:12:40

iti dai seama cat de la intamplare erau alesi daca vroia sa acest "truc" sa nu ajunga public. Era de ajuns ca unul sa strige in sala ca nu e nici o magie :)))

+3 (3 voturi)
de peste prut romanul
20.04.2018, 12:39:17

ala s-a trantit singur, pentru bani !Si eu mi-am scrantit maciuca da' am tacut din gura ,pe urma zicea ca e materialul prost !

+3 (5 voturi)
Sberg Carl
20.04.2018, 14:08:45

Io credeam ca i-a pus impreuna si a zis "Hocus pocus preparatus" si i-a teleportat in sala. Pasaje secrete, i-auzi acolo, meh...

0 (2 voturi)
ivanhoe zoom
21.04.2018, 02:06:00

E un iluzionist care din trucuri a razbit in viata. Magicienii nu exista.

Modifică Setările