Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

De ce americanii preferă să arunce o parte din mâncare şi nu să o dea celor care au nevoie de ea

12
16 Oct 2014 22:47:15
Autor: Radu Eremia
Membri ai unui ONG american preocupaţi de problematica trimiterii de alimente neconsumate celor care au nevoie de hrană. FOTO: Business Insider
Membri ai unui ONG american preocupaţi de problematica trimiterii de alimente neconsumate celor care au nevoie de hrană. FOTO: Business Insider

„Business Insider” a făcut o analiză a motivelor care stau la baza deciziei comercianţilor americani şi a magazinelor sau restaurantelor de a nu trimite mâncarea neconsumată oamenilor din adăposturi care au nevoie de hrană.

În fiecare an, Statele Unite ale Americii aruncă o treime din toate mâncarea produsă. De asemenea, 10% din produsele alimentare sunt considerate „pierdute” în magazine, restaurante pentru că ajung să expire deoarece nu sunt cumpărate.

În urmă cu o săptămână reporterii „Business Insider” au mers la mai mulţi comercianţi care se ocupă de livrarea de produse alimentare din New York.

Mulţi se întreabă de ce aceste produse nu ajung la cei care au nevoie de ea: 49 de milioane de americani care nu au acces la suficientă hrană pentru a fi sănătos.

Patty Larson, directorul executiv al grupului Food Finders pentru „salvarea alimentelor” a explicat de ce mâncarea încă bună nu ajunge la cei care au nevoie de ea.

Primul motiv este asumarea răspunderii. Astfel, mulţi furnizori consideră că riscă să fie daţi în judecată dacă în urma consumului acestor produse alimentare cineva se îmbolnăveşte. Aşadar, depinde de fiecare vânzător, proprietar de magazin sau furnizor dacă vrea să-şi asume un risc legal.

Ceea ce nu ştiu vânzătorii şi proprietari de restaurante sau magazine de produse alimentare nu răspund civil în asemenea cazuri în urma adoptării în anul 1996 a Legii Ermerson Good Smaaritan Food Donation.

O a doua problemă este logistica. Numeroase magazine şi restaurante nu au unde să păstreze mâncarea pe care ar putea să o doneze până în momentul în care vin să o ridice intermediarii.

O organizaţie de succes care se ocupă de asigurarea hranei pentru cei care au nevoie de ea, hrană provenită din restaurante sau magazine care intenţionau să o arunce, este „Feeding America”, care, potrivit datelor, anual ajută 37 de milioane de oameni. Însă, toţi aceşti oameni sunt doar din zona Los Angelusului şi ţinutului Orange.

Potrivit celor de „Business Insider” există speranţa ca în viitorul apropriat cei din zona comerţului cu alimente să fie mai curajoşi şi buni să încerce redirecţionarea alimentelor neconsumate spre cei care au nevoie urgentă de hrană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Constantin Moldovean
16.10.2014, 23:21:53

Aruncă mâncarea pentru a nu cădea prețul

-1 (9 voturi)
Ileana Rollason
17.10.2014, 15:35:14

Nu cred. Fiindca-i prea plina de hormoni (învechiti). Regret s-o spun, însa tipii nu se prea tin de igiena alimentelor ...si nici de-a conditiilor de viata ...

+3 (5 voturi)
Marius Ciprian
17.10.2014, 06:57:36

Pai ce ii intereseaza pe ei ca unii mor de foame prin Africa sau Asia iar ei isi bat joc de atata hrana?Mai ales aia ,,democratizati,, de odraslele lor!

-3 (11 voturi)
Romanul Popescu
17.10.2014, 07:44:01

mah ciprene de ce nu te oferi tu sa colectezi mincarea si sa dai celor care au nevoie ? e usor sa fii contras tot timpul. asta denota o boala psihica ascunsa mai omule.

+3 (11 voturi)
Anaxagora de la Lampsacus
17.10.2014, 12:33:57

dar cei care nu au ce mânca de ce nu se duc în locul în carea ceste magazine si restaruante o aruncă? şi să zică puneţi-i aici în cutiile astea şi ne ocupăm noi de ea... păi nu se duc că le e lene... şi tot de lene nu au de muncă în SUA... exact că ăştia din Spania, doamne fereşte să culeagă spaniolu căpşuni sau amerianu să dea cu mătura într-un bar... le cad decoraţiile ... că nu găseşti de lucru în România asta mai înţeleg...

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările